Geen PiS-regering meer in Polen, Donald Tusk op weg om premier te worden

Het Poolse parlement heeft maandag, zoals verwacht, de nationalistische regering van premier Mateusz Morawiecki weggestemd. Daarmee ligt de weg open voor een centrumregering geleid door Donald Tusk, oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als die chauffeur moeilijk doet, gewoon afschieten”: Bolle Jos veroordeeld voor mislukte drugsuithaling

“Wij gaan die gasten allemaal afmaken. En zoek ook de adressen van hun families.” Toen een drugsuithaling in de Antwerpse haven in 2020 faliekant afliep, was opdrachtgever ‘Bolle Jos’ Leijdekkers razend. Vandaag werd Europa’s meest gezochte drugsbaron samen met de 30-tal andere verdachten veroordeeld. Het proces is bijzonder omdat de drugsbende eerst een bewakingsagent moest uitschakelen om aan 476 kg

Lees meer »

Sieg De Doncker slaat teddybeerimago aan diggelen met 16+-project: “Alles wat dirty of vuil is, komt van hem”

Het teddybeerimago van ‘Milo’-acteur Sieg De Doncker (35) is niet meer. De schuldige is zijn eerste boek, een samenwerking met illustrator Domien Delforge, ‘Als je echt moet kiezen’. De waarschuwing van Standaard Boekhandel zegt genoegg: “De auteurs zijn niet aansprakelijk voor beschadigde vriendschappen, echtscheidingen of ontslagen ten gevolge van de aankoop”. Het boek schotelt je 100 aartsmoeilijke en soms zelfs

Lees meer »

Leerlingen Haarzorg openen didactisch kapsalon Infiniti 8

Leerlingen van de derde graad Haarzorg openden het didactisch kapsalon Infiniti 8. Ze worden hierin bijgestaan door twee leerkrachten. Nathalie Delhaye neemt het boekhoudkundige luik voor haar rekening en leerkracht Erica Vandoorne zorgt voor het praktische gedeelte en de stagebegeleiding.
The post Leerlingen Haarzorg openen didactisch kapsalon Infiniti 8 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden in Iran en Jemen de straat op om ‘bloedbad’ Libanon

In een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet werd vrijdagnamiddag een reeks zware ontploffingen gehoord. Volgens diverse Israëlische media zou de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zelf het doelwit zijn van de aanvallen. Volgens een bron dichtbij de pro-Iraanse militie is de chef ongedeerd ens veilig. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Ergernis en discussies over mobiliteit in Gent: “Niemand snapt waarom die knip hier is ingevoerd”

In Gent is het mobiliteitsdossier in volle campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hét grote thema. De invoering in 2017 van het circulatieplan in het stadscentrum is intussen verteerd en wordt vandaag grotendeels aanvaard, maar dat is niet zo met de circulatieplannen die dit jaar in enkele deelgemeentes zijn ingevoerd. Vooral in Gentbrugge en Sint-Amandsberg heerst veel ongenoegen. Schepen van Mobiliteit Filip

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem voert actie tegen nieuwe windturbines: “Horen niet thuis in een landelijke gemeente”

De twee veel hogere windturbines die de huidige turbine op De Arend dreigen te vervangen, zijn een aanslag op de omgeving en de omwonenden, waarschuwt Vlaams Belang Zedelgem. Ook het gemeentebestuur gaf begin september al negatief advies aan de Vlaamse overheid. Het sein voor de partij om donderdagavond actie te voeren voor aanvang van de gemeenteraad.
The post Vlaams

Lees meer »

Ensor viert zijn jubileumjaar verder in Antwerpen

Met een erg druk openingsweekend op 28 en 29 september duikt Antwerpen dit najaar Ensors wereld in. De Oostendse meester is er, na driekwart jaar prominente, drukke en feestelijke aanwezigheid in zijn geboortestad, present met vier aan zijn oeuvre gelinkte expo’s.
The post Ensor viert zijn jubileumjaar verder in Antwerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »