File van 30 boten op Schelde door gezonken schip en berging blijft moeizaam verlopen: schip wordt ten vroegste vrijdag gelift

De berging van het gezonken binnenschip op de Schelde blijft moeizaam verlopen. Een dertigtal schepen zit ondertussen vast en het scheepverkeer is tot en met vrijdag ondertussen gestremd. “We doen alles om dit zo snel mogelijk op te lossen”, klinkt het bij de Vlaamse Waterweg.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »