Brandweer kan erger voorkomen bij beginnende dakbrand in Vinkem: zolder beschadigd, maar woning niet onbewoonbaar

De brandweer rukte maandagochtend even voor 11 uur uit voor een woningbrand in de Sint-Janswegel in Vinkem, bij Veurne. Het ging om een beginnende dakbrand, maar de brandweer kon gelukkig erger voorkomen. “Er zit wel een gat in het dak ter hoogte van de schouw en de zolder raakte beschadigd, maar het huis is niet onbewoonbaar”, zegt kapitein Rik Breem.

Het was maandag even voor 11 uur toen de bewoners van een woning in de Sint-Janswegel tussen Vinkem en Izenberge merkten dat hun schouw niet meer goed trok. Toen ze buiten gingen kijken, zagen ze heel wat rook rond hun schouw en onder de dakpannen vandaan komen. Ze merkten ook vlammen op. Daarop verwittigden ze de brandweer die uitrukte voor een uitslaande dakbrand. Zowel posten Veurne, Lo-Reninge als Zuid-IJzer snelden ter plaatse naar de smalle landelijke weg.

Gat in dak

“Bij onze aankomst merkten we ook wat vlammen op rond de schouw en onder de dakpannen”, zegt kapitein Rik Breem van post Veurne. “Het bleek dat de binnenconstructie van de schouw in het dak vuur had gevat en dat vuur tastte het materiaal rond de schouw en het onderdak aan. We konden erger voorkomen en verhinderen dat het vuur uitbreidde tot een echte dakbrand. Toch werd er een gat in het dak gebrand en moesten we verschillende dakpannen wegnemen. De schade blijft gelukkig al bij beperkt. Onder het dak zit een mezzanine en een stuk zolder en daar is wel schade. Op de eerste verdieping zelf is er wat waterschade. De woning zelf blijft bewoonbaar.”

Vlak onder de vuurhaard lagen zonnepanelen, maar die zorgden niet voor extra hinder. Tijdens de bluswerken was de Sint-Janswegel volledig afgesloten. (JH)

The post Brandweer kan erger voorkomen bij beginnende dakbrand in Vinkem: zolder beschadigd, maar woning niet onbewoonbaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw die herstelt van botkanker moet krukken afgeven bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »