Brand veroorzaakt veel schade aan dagbladhandel in Gits: oorzaak nog onduidelijk

Een brand heeft zondagmiddag veel schade aangebracht aan een dagbladhandelszaak in het centrum van Gits. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op de achterliggende woning. Doordat er ook wel wat rookschade is, moeten de bewoners tijdelijk ergens anders verblijven.

Omstreeks 14.15 uur werden enkele bewoners van de Torhoutstraat in het centrum van Gits opgeschrikt door een brandalarm. In dagbladhandelszaak Wyseure was een brand ontstaan. De eigenaars, die ook nabij hun zaak wonen, waren op dat ogenblik niet thuis. De omwonenden reageerden alert en verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. De brandweer snelde enkele minuten later ter plaatse. “Bij aankomst was het onmiddellijk duidelijk dat er brand was ontstaan in de zaak. Die ging gepaard met een serieuze rookontwikkeling. Via de poort naast de zaak geraakten we toch bij de brand en konden we die vlug blussen”, aldus brandweerofficier Dirk Delameilleure van de brandweer van Lichtervelde. Wat precies de oorzaak is van de brand is onduidelijk. Het vuur ontstond nabij de toonbank, in de omgeving van een computer.

Aanzienlijke schade

De schade binnen in de dagbladhandelszaak is aanzienlijk. De gemeente Hooglede werd onmiddellijk op de hoogte gebracht van het voorval. “De brandweer kon gelukkig voorkomen dat de brand oversloeg op het achterliggende woongedeelte. Door de brand is er echter heel wat rookschade in de slaapkamer die zich boven de zaak bevindt”, aldus burgemeester Frederik Demeyere (CD&V).

Tijdelijk verhuizen

De bewoners moeten tijdelijk op zoek naar een andere woonplaats. “Met de gemeente hebben we een noodopvang aangeboden, maar het is voorlopig niet duidelijk of de bewoners er gebruik van zullen maken want mogelijks hebben ze ook een oplossing binnen hun eigen netwerk”, aldus de burgemeester.

The post Brand veroorzaakt veel schade aan dagbladhandel in Gits: oorzaak nog onduidelijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit.

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »