Bestuurder (79) negeert rood licht en belandt zo met wagen tegen gevel van café in Oostnieuwkerke

Op het kruispunt van de Meulebroekenlaan met de Sleihagestraat in Oostnieuwkerke gebeurde er maandagochtend omstreeks 8.15 uur een opmerkelijk ongeval. Een 79-jarige man negeerde er het rode licht en knalde met zijn wagen tegen een verkeersbord om uiteindelijk tegen de gevel van café D’Oude Tramstatie tot stilstand te komen.

De oudere man, die in de gemeente woont, reed met zijn wagen vanuit Roeselare richting het centrum van Oostnieuwkerke. Ter hoogte van het kruispunt van de Meulebroekenlaan met de Sleihagestraat liep het plots volledig mis. De man was verward en negeerde het rode licht. Hij raakte een verkeersbord naast de weg waarna zijn voertuig uiteindelijk tegen de gevel van café D’Oude Tramstatie tot stilstand kwam. Bij het ongeval geraakten geen andere voertuigen betrokken.

Lichtgewond

De hulpdiensten snelden na het voorval onmiddellijk ter plaatse. De brandweer werd opgeroepen omdat de man mogelijks gekneld zat in zijn wagen. Bij aankomst bleek hij al uit zijn auto te zijn waardoor de brandweer snel kon terugkeren naar de kazerne. De chauffeur geraakte bij het ongeval lichtgewond en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto moest getakeld worden.

The post Bestuurder (79) negeert rood licht en belandt zo met wagen tegen gevel van café in Oostnieuwkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo

De actiegroep Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen de verlenging van de stortvergunning die Vlaams minister Zuhal Demir afleverde aan het bedrijf Silvamo. “Met de nieuwe vergunning wordt de poort opengezet om vervuilde PFAS-gronden te storten”, hekelen actievoerders Tim Deweerdt en Wouter Onraedt..
The post Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo appeared first

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »