Zeven intoxicaties vastgesteld bij nachtelijke controleactie op Kortrijkse invalswegen

Op zaterdag 9 december voerde de PZ VLAS vanaf ’s avonds tot ver na middernacht gerichte alcohol- en drugscontroles uit op enkele invalswegen in Kortrijk en Kuurne. Daarbij werden 50 bestuurders uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Zeven van hen waren geïntoxiceerd.

Vóór middernacht stond de controlepost opgesteld in de Brugsesteenweg in Kuurne. Na middernacht werden verschillende uitvalswegen van het centrum van Kortrijk gecontroleerd.

Zeven intoxicaties

In totaal werden 50 bestuurders uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Zeven van hen waren geïntoxiceerd, waarvan zes door alcohol en één door drugs. Dit leidde uiteindelijk tot drie inhoudingen van het rijbewijs gedurende 3 uur, één inhouding van het rijbewijs gedurende 6 uur en twee onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs voor 15 dagen wegens alcohol in het verkeer. Daarnaast volgde nog één onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen wegens drugs in het verkeer. Tegen deze bestuurder werd ook een gerechtelijk dossier opgestart voor drugsbezit en -vervoer.

Verder werd ook nog één geseind persoon aangetroffen en kregen negen bestuurders een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze niet meteen een geldige autoverzekering en/of rijbewijs konden voorleggen. Ten slotte kreeg nog één bestuurder een proces-verbaal omdat hij met een voorlopig rijbewijs reed op een tijdstip dat niet toegelaten was.

The post Zeven intoxicaties vastgesteld bij nachtelijke controleactie op Kortrijkse invalswegen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »