Wielrenner Alec Segaert is Belofte van het Jaar op het Sportgala

Alec Segaert is zondag op het Sportgala in de Skyhall van Brussels Airport uitgeroepen tot Belofte van het Jaar.

De wielrenner verzamelde in een referendum van Sportspress.be 416 punten en haalde het daarmee voor voetballer Arthur Vermeeren (343 punten) en tennisser Alexander Blockx (292 punten).

De twintigjarige Segaert verlengde dit seizoen zijn Europese titel tijdrijden bij de beloften en won in die discipline, ook net als vorig jaar, zilver op het wereldkampioenschap. Daarnaast won hij de tijdrit in de Giro Next Gen en toonde de jonge renner van Lotto Dstny zich ook bij de profs. Op het Belgisch kampioenschap werd hij zowel in de tijdrit (achter Wout van Aert) als de wegrit (achter Remco Evenepoel) tweede.

Op de erelijst is Segaert de opvolger van Cian Uijtdebroeks, een ander wielertalent. De student burgerlijk ingenieur was zondag niet aanwezig op het gala omdat hij op stage is met zijn team Lotto Dstny.

Piepjong

De achttienjarige Vermeeren is ondanks zijn piepjonge leeftijd al ruim een jaar een vaste waarde bij Antwerp, waarmee hij vorig seizoen landskampioen werd en de beker won. Intussen debuteerde de centrale middenvelder ook bij de Rode Duivels en wordt zijn marktwaarde al op 25 miljoen euro geschat. Begin dit jaar verlengde Vermeeren zijn contract bij de Great Old tot 2026.

De achttienjarige Blockx schreef begin 2023 een stukje Belgische tennisgeschiedenis door als eerste landgenoot de Australian Open bij de jongens junioren te winnen. Hij speelde er ook de finale in het dubbelspel. Blockx won daarnaast twee ITF-toernooien, in het Schotse Glasgow en het Engelse Sunderland en stootte begin mei door naar de eerste plaats op de ITF-juniorenranking.

The post Wielrenner Alec Segaert is Belofte van het Jaar op het Sportgala is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »