Vooruit Tielt en ZorgSaam Meulebeke trekken samen naar de kiezer: “Eén team, maar eigenheid gemeenten behouden”

Nadat eerder deze week werd bekendgemaakt dat de gemeenten Tielt en Meulebeke in 2025 zullen samensmelten, hebben de besturen van de Vooruit-afdelingen van Tielt en Meulebeke zondag aangekondigd dat ook zij één partij zullen vormen. Vooruit Tielt-Meulebeke zal volgend jaar met één Vooruit-lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Simon Bekaert (46) zal die lijst trekken, gevolgd door nieuwkomer Annick Duyck (48).

“Nu de fusie met Meulebeke definitief gemaakt werd, leek dit ons het uitgelezen moment om mee te delen dat de lokale afdelingen van Vooruit Tielt en Vooruit Meulebeke volgend jaar samen naar de kiezer zullen trekken als Vooruit Tielt-Meulebeke”, stak Birger De Coninck, huidig voorzitter van Vooruit Tielt, van wal. “We vormen vanaf nu één team, maar wel een team waarbij de eigenheid en identiteit van beide gemeenten behouden blijft.”

Brede beweging

“Birger en ik zullen beide covoorzitters blijven van de fusiepartij”, zegt Rik Priem, schepen en collega-voorzitter van de Meulebeekse afdeling. Die trok in 2018 nog onder de naam ZorgSaam naar de kiezer, maar zal nu samen met de Tieltse afdeling voortgaan onder de naam Vooruit. “Nu de vroegere nationale partij zich heeft omgevormd tot een brede beweging onder de nieuwe naam Vooruit, is het logisch dat ook wij onder die naam opkomen. Onze lijst staat open voor al wie sociaal voelend en progressief aangelegd is.”

De nieuwe fusiepartij maakte meteen ook de eerste namen op de lijst bekend. Simon Bekaert (46), fractieleider van Vooruit in de provincieraad en in de Tieltse gemeenteraad, staat daarbij op plaats één. Nieuwkomer Annick Duyck (48) wordt voorgesteld op de tweede plaats. “Annick woont in Meulebeke, maar werkt als hoofdverpleegkundige in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt”, vertelt De Coninck.

Zes zetels

“Ze is ook covoorzitter van Markant Meulebeke en voorzitter van de Meulebeekse Rode Kruis afdeling”, vult Priem aan. “Op die manier is ze de perfecte verbindingsfiguur tussen de twee toekomstige fusiepartners, en we zijn heel trots dat we haar mogen voorstellen als onze tweede kandidate.”

“We zullen werk maken van een programma voor de hele fusiegemeente, dat de hele bevolking kan aanspreken?”, klinkt het bij lijsttrekker Simon Bekaert. “Het behoud van de sociale dienstverlening in Meulebeke en de strijd tegen het Tieltse ‘immobiliteitsplan’ worden daarbij de grote speerpunten, maar ook de versterking van de zorg staat hoog op de agenda. Met die programmapunten ambiëren we met Vooruit Tielt-Meulebeke zes zetels bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, al mag dat altijd ook meer zijn.”

(CS)

The post Vooruit Tielt en ZorgSaam Meulebeke trekken samen naar de kiezer: “Eén team, maar eigenheid gemeenten behouden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »