Sint-Idesbald heeft na jaren eindelijk weer een bankautomaat: “Jaren hebben we hiervoor gestreden”

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk staat hij er: de gloednieuwe bankautomaat in Sint-Idesbald. Je vindt de automaat aan de Koninklijke Baan 330, bij de verkeerslichten tussen de Zeedijk en de Strandlaan. Tot grote tevredenheid van de handelaars, de inwoners en bezoekers én het lokale bestuur.

Verscheidene jaren was er in de Strandlaan, de Koninklijke Baan en de Zeedijk in Sint-Idesbald, geen bankautomaat meer te bespeuren waar mensen geld konden afhalen of storten, laat staan een bankverrichting doen. Uiteindelijk kwam het tot een akkoord tussen het gemeentebestuur en Batopin, en werd er een geschikte locatie gevonden.

Batopin is een project van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC en staat in voor de uitbouw van een geldautomatennetwerk in België. De oorspronkelijke plannen om het cashpunt te installeren in het toerismekantoor op de Zeedijk, werden opgeborgen toen zich een betere opportuniteit voordeed: het pand aan de Koninklijke Baan 330.

Beschut tegen regen

Net als voor de automaat in de Zeelaan 188 in Koksijde-Bad en de tramhalte aan de Wepionstraat in Oostduinkerke lobbyde het gemeentebestuur om een cashpunt te voorzien in het kunstenaarsoord. Met succes, want op 8 december zorgde Batopin voor een uitgesteld sinterklaascadeautje voor de inwoners van Sint-Idesbald. Cash geld moet toegankelijk zijn voor iedereen! Binnenkort wordt ook de glazen luifel aan het gebouw opnieuw geplaatst zodat de mensen beschut zijn voor de regen als ze geld afhalen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Ik ben heel bij dat de nieuwe bankautomaat een feit is. Het was een lange zoektocht, maar de aanhouder wint. Graag bedank ik mevrouw Marie Janart van Batopin. Zeker met de kerstdagen in zicht is deze afronding een goede zaak. Ik hoop dat de mensen in Baaldje blij zullen zijn.” Daar sluit ook Dorine Geersens, schepen van Lokale Economie, zich bij aan: “Vanaf nu kunnen we terug met klinkende munt betalen in Baaldje. Hopelijk brengt dit veel geld in het laatje van onze lokale handelaars!”

Zucht van verlichting

Ook de handelaars slaken een zucht van verlichting. “Eindelijk, na twee jaar wachten kunnen we onze klanten weer een optimale service bieden! We stonden machteloos tegenover de vele klachten van de mensen, die naar andere gemeentes moesten voor contant geld, en die dan niet zelden ook daar hun boodschappen deden in plaats van in Baaldje! Hoewel er heel veel betalingen met bankkaarten gebeuren, vinden mensen het toch nog altijd handig om ook wat cash in hun portemonnee te hebben, om een koffietje te drinken, of voor een kleine aankoop.”

Patricia Vandenbroucke, zaakvoerster van WeekendMode: “Jaren hebben we hiervoor gestreden en gelobbyd, met Unizo en via Febelfin! Ook onze politieke partijen voerden hier een campagne rond! Iedereen is nu tevreden, alleen jammer dat er veel kostbare tijd verloren is gegaan!”

The post Sint-Idesbald heeft na jaren eindelijk weer een bankautomaat: “Jaren hebben we hiervoor gestreden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd

Walter Vanneste en Christiane Seys uit de Kapelsestraat uit Sint-Eloois-Winkel zijn 65 jaar getrouwd. Het koppel werd door het gemeentebestuur gehuldigd voor hun jarenlange trouw voor elkaar.
The post Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een ongeluk met Palestijnen is nooit zomaar een ongeluk

Tussen Jeruzalem en Ramallah rijdt een vrachtwagen in op een schoolbus. Een vader probeert zijn zoontje te vinden. De zoveelste Palestijn botst op een Israëlische muur. Nathan Thrall schreef er een boek over. “Israël oefent de totale controle uit, zelfs over het intieme leven van mensen.”

Lees meer »

Extreemrechts protesteert op Kunstenfestival Watou: “Ze hebben niet begrepen waarover het gaat”

Vlaams Belang en Voorpost voerden op de Vlaamse feestdag actie aan de pastorie van Watou, waar bezoekers van het Kunstenfestival deze zomer een installatie van ontrafelde Vlaamse strijdvlaggen kunnen aanschouwen. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.
The post Extreemrechts protesteert op Kunstenfestival Watou: “Ze hebben niet begrepen waarover het gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (21u). Dortmund kleurt nu al oranje, Duitse politie verwacht recorddrukte bij Nederlandse fanwalk

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Wat is Viktor Orbáns plan achter zijn ‘Vredesmissie 3.0’? “Hij zal de komende maanden nog fratsen uithalen”

Amper een week nadat Hongarije van ons land de rol van voorzitter van de Raad van de Europese Unie overnam, is premier Viktor Orbán begonnen aan een zelfverklaarde ‘Vredesmissie 3.0’. Hij ging op bezoek bij Oekraïens president Zelensky, Russisch president Poetin én vandaag Chinees president Xi Jinping. Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent): “Zelfs Von der Leyen kan dit soort

Lees meer »

KW Zomertip: De favorieten vanDieter Missiaen

Dieter Missiaen woont samen met zijn vrouw, cabaretier Els Degryse, en hun twee kinderen in Assebroek. Samen hebben ze Compagnie Krak opgericht. Hun roots liggen bij het circus en straattheater, maar ze blijven zich verder ontwikkelen en uitdagen. Zoals met de verbindende performance ‘BankContact Invasie’, waarmee ze nu door Europa en zelfs vanaf dit jaar, daarbuiten gevraagd worden. Hier deelt

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club maakt zich op voor EK Inline Skating: “Het is echt fenomenaal wat ze nu op skeelers kunnen brengen”

Er zijn deze maand twee grote evenementen voor de Zwaantjes Roller Club in Zandvoorde (ZRC): dit weekend de 56ste editie van de Flanders Grand Prix inline-speedskating en een week later, van 18 tot 25 juli, het Europees kampioenschap. “Het is niet ons eerste EK. We zijn in 1979 gestart met een EK en zijn stap voor stap gegroeid. We weten

Lees meer »

Docu onthult geheimen van laatste nog levende Hollywood-diva, Faye Dunaway: “Moeilijk? Ik ben bipolair”

Glitter, glamour en een dikke dosis drama. ‘Bonnie and Clyde’-ster Faye Dunaway (83) is één van de laatste nog levende Hollywooddiva’s van het eerste uur, en speciaal voor de nieuwe HBO-docu die haar naam draagt, keert ze nog een keer terug naar het scherm. De Oscarwinnares heeft een reputatie als moeilijke tante. Maar vandaag toont ze zich kwetsbaar, en onhult

Lees meer »

WEERBERICHT. Morgen drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Morgen begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Team 2030 haalt zwaar uit naar burgemeester Youro Casier: “Hij verschuift zijn verantwoordelijkheid naar de inwoners”

Na N-VA laat ook de andere oppositiepartij Team 2030 zijn stem horen over het veelbesproken item van de opstoot van diefstallen en inbraken in Wervik. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) deed maandag een oproep tot alle politieke partijen en de inwoners om samen te werken voor meer veiligheid in Wervik-Geluwe.
The post Team 2030 haalt zwaar uit naar burgemeester Youro

Lees meer »