TERUGLEZEN ISRAËL. Al 17.700 doden sinds begin van de oorlog, volgens Hamas – “Eerste fase van oorlog duurt nog twee maanden”

Het Israëlische leger rukt verder op in het zuiden van de Gazastrook en zet zijn aanval op de stad Khan Younis voort. Volgens het leger is de Palestijnse stad een bolwerk van Hamas. Soldaten zeggen er al tientallen terroristen gedood te hebben. De eerste fase van de oorlog tegen Hamas zou volgens een defensiefunctionaris nog ongeveer twee maanden duren. De terreurorganisatie claimt dan weer dat Israël een ambulance van een humanitaire organisatie gebruikte om een van de gijzelaars te proberen bevrijden. Lees de ontwikkelingen van zaterdag 9 december hier terug. 

Meer krantenkoppen in België

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »