Spits Mauceri moet FC Aalbeke aan zege helpen in topper: “Scoor dit jaar te weinig goals”

FC Aalbeke walste vorige week met 0-3 vlot over Winkel Sport B heen. Zaterdag wachten de Blauwe Uilen een topper tegen achtervolger RC Waregem B. Als Aalbeke de overwinning in eigen huis houdt, slaat het een kloof van acht punten, kan het straks met een goed gevoel aan de feestdagen beginnen. “Op eigen veld zijn we nog ongeslagen en we moeten dat zo houden”, kruist Lorenzo Mauceri de vingers.

Komende zaterdag, ter gelegenheid van de topper tegen RC Waregem B, steekt Aalbeke de wedstrijd in een feestelijk kleedje. Vanaf 15 uur is er een kerstmarkt met meerdere standjes en speelt de Aalbeekse jeugd vooraf een tweetal wedstrijden. Daarna is het woord en de daad aan de grote jongens. Die moeten met een zege het blauw-witte feest compleet maken. “Dat is de bedoeling”, lacht Lorenzo Mauceri.

“We weten wat op het spel staat en mogen niet falen voor eigen publiek. Momenteel is het nog te vroeg om over de titel te beginnen. Maar bij winst doen we een schitterende zaak, bezorgen de concurrenten een stevige kater. Gemakkelijk zal het niet gaan. Het jonge RC Waregem staat niet toevallig op de tweede plaats en heeft aardig wat talent lopen.”

“Ik heb mijn tekort aan scorend vermogen goed gemaakt met een betere werklust”

Scoren is altijd het handelsmerk geweest van Lorenzo Mauceri. In deze competitie moet hij het voorlopig met vier doelpunten stellen. “Te weinig”, bekent de 29-jarige Lauwenaar. “Destijds bij de jeugd van Menen, later bij Wevelgem en Moorsele scoorde ik aan de lopende band. Bij Moorsele schoot ik er enkele seizoenen geleden nog 30 tegen de netten. Maar als spits wordt je hard aangepakt.”

“Ik hield er een blijvende voetblessure aan over en speel wekelijks met pijn wekelijks. Waar ik vroeger eerder aan de luie kant was en wachtte tot de bal in de zestien kwam, heb ik mijn tekort aan scorend vermogen goed gemaakt met een betere werklust. Precies door mijn voetblessure ben ik nog niet op niveau, maar het gaat de goede kant op.”

Lorenzo Mauceri is in Menen aan het werk bij de Post. “Geen job voor langslapers”, lacht de Aalbeekse aanvaller. “Om 4.30 uur moet ik uit de veren. Het was aanvankelijk even wennen. Op dinsdag- en donderdagavond, na de twee wekelijkse trainingen, moet ik zeker niet in slaap gewiegd worden.”

(Fons Vandewynckele)

Zaterdag 09 december 18.30 uur: FC Aalbeke-RC Waregem B.

The post Spits Mauceri moet FC Aalbeke aan zege helpen in topper: “Scoor dit jaar te weinig goals” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »