Ouders van Lilou (13) die verlamd raakte door zwaar verkeersongeval richten vzw op: “We willen onze dochter alle kansen geven op de toekomst”

De ouders van Lilou, het meisje uit Oostende dat vorig jaar verlamd raakte na een verkeersongeval op vakantie in Zuid-Afrika, hebben een vzw opgericht. Die moet helpen om transparanter te communiceren over de acties om de zware kosten van de revalidatie te blijven dragen voor het gezin. “Er komt een eigen gin, er komen Fou de Lilou-sokken en er is een Launch Party op 24 februari 2024”, zegt papa Pieter.

Op 31 juli 2022 beleefde het gezin van Pieter en Aïsa een ware nachtmerrie. Op reis in Zuid-Afrika werden ze frontaal aangereden door een tegenligger. Het ongeval heeft het leven van het gezin voorgoed veranderd. Pieter, Aïssa en zoon Kamiel herstelden volledig na verschillende operaties, maar Lilou werd het zwaarst getroffen. Het meisje – dat een beloftevolle gymnaste was – liep een complete dwarslaesie op en raakte verlamd tot haar middel.

Ondanks alles willen haar ouders er alles aan doen om Lilou alle kansen te geven voor de toekomst. “Het leven voor Lilou is niet gestopt na het ongeval”, zegt papa Pieter. “Het is belangrijk dat zij dat beseft, maar ook andere mensen moeten dat beseffen. We willen Lilou’s lichaam gezond houden. Altijd stilzitten doet het lichaam anticiperen. Ze moet klaar zijn voor de toekomst, je weet maar nooit.”

IJshockey en skiën

Daarom volgt Lilou zes uur per week revalidatietherapie in Zottegem, twee uur per week kine in Oostende en blijft ze sporten. “Ik heb eerst wheelen geprobeerd, maar dat vond ik niet zo leuk”, vertelt Lilou. “Ook zwemmen was mijn ding niet. Ondertussen ga ik een uurtje klimmen per week, een uur ijshockeyen en een uur skiën. Het gaat goed met mij en ik probeer er het beste van te maken.”

Het meisje is dikwijls heel wat uren onderweg voor haar revalidatie en haar sport. Maar er zijn ook nog haar studies in Pegasus. Lilou volgt Latijn en zit momenteel in het tweede middelbaar. “Op school krijgt ze de nodige ondersteuning”, pikt Pieter in. “De school is heel toegankelijk. Zo was er een lokaal die minder toegankelijk was en daarom hebben ze die les voor haar verplaatst naar een ander lokaal. Daar zijn we dankbaar voor.”

vzw Fou de Lilou

De therapie voor Lilou kost echter heel veel geld. Daarom hebben haar ouders nu een vzw opgericht: Fou de Lilou. “We wilden alles officialiseren en transparanter maken”, duidt Pieter die keuze. “Ook op lange termijn willen we acties blijven organiseren. Zo brachten we nu een eigen gin Fou uit, maar er komen ook Fou de Lilou-sokken aan.

Op 24 februari hebben we nog een Launch Party in de Lounge in het Kursaal van Oostende met Laston & Geo. Verder zijn we ook nog te vinden op 10 december op de kerstmarkt in OC ’t Kasteeltje in Zandvoorde, in de goeden-doelen chalet op 31 december tussen 12 en 17 uur op Winter in het Park en bij Chez Babette in Deinze op 4 januari vanaf 18.30 uur.”

De gin, de Fou de Lilou-sokken en tickets voor de Launch Party zijn vanaf maandag 11 december te verkrijgen via de webshop op www.foudelilou.be.

Vzw Fou de Lilou bracht een eigen gin uit. © gf

The post Ouders van Lilou (13) die verlamd raakte door zwaar verkeersongeval richten vzw op: “We willen onze dochter alle kansen geven op de toekomst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »