Oostkamp Three verrassend mee op kop in derde provinciale A

De competitie in derde provinciale A belooft een van de spannendste van de hele provincie te worden. Liefst vier ploegen staan samen aan de leiding en een daarvan is Oostkamp Three. Dat kan enige verbazing wekken, want de ploeg werd totaal vernieuwd en de spelersgroep bestaat hoofdzakelijk uit jongeren.

“Dat is precies onze sterkte”, pikt coach Philippe Devisscher meteen in. “Zij spelen met veel inzet, werken hard en de sfeer is opperbest. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat er grote gelijkwaardigheid zit in de kern. Iedereen kan scoren, maar niemand maakt wekelijks 30 punten.”

Springplank

De Oostkampse Three-coach is ook de leermeester voor de U21b en de U18 in Oostkamp en is ideaal geplaatst om een visie te geven op de jeugdopleiding en de doorgroeimogelijkheden. “Het is de bedoeling dat de U21a-spelers kansen krijgen in de Two-ploeg en de anderen in de Three-ploeg. Het is vooral de bedoeling dat we de jeugd blijven uitdagen en hen een springplank bieden naar seniorsbasketbal. Met die jeugdopleiding zit het in Oostkamp bijzonder goed. Er worden veel inspanningen gedaan om goeie coaches aan te trekken. Je merkt trouwens dat steeds meer clubs daar werk van maken.”

Devisscher is ook bijzonder tevreden over Jos Vanhevel (36) en Willem-Alexander Maes (27). “Laatstgenoemde keert na enkele jaren inactiviteit terug en is een zegen in de begeleiding van de jeugd. Dat geldt zeker ook voor Jos Vanhevel. Hij moedigt die jonge gasten voortdurend aan en geeft ze te gepasten tijde een duwtje in de rug.”

Kansen geven

“Eigenlijk was het niet de bedoeling om helemaal bovenaan te staan, maar we gaan die positie niet zomaar prijsgeven. Het belooft een heel spannende competitie te worden. Of we in de toekomst in tweede of derde provinciale spelen, maakt niet zoveel uit. Als de jongeren maar goeie kansen blijven krijgen.” (MD)

Zondag 10 december om 14.30 uur: KB Oostende/Bredene – Oostkamp Three.

The post Oostkamp Three verrassend mee op kop in derde provinciale A is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Voetbalclub KSK Geluwe veroordeeld voor racisme tegenover scheidsrechter: “Als club gestraft voor foute uitspraak van ouder”

Het seizoen moet nog goed en wel starten, maar voetbalclub KSK Geluwe weet nu al dat er haar een extra taak wacht. Na een klacht over racistische uitspraken van een ouder tegen de scheidsrechter moet de club acties ondernemen die racisme moeten tegengaan.
The post Voetbalclub KSK Geluwe veroordeeld voor racisme tegenover scheidsrechter: “Als club gestraft voor foute uitspraak

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar mogelijke lijkschennis op kerkhof Lokeren

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke feiten van lijkschennis begin vorig jaar in Lokeren. De feiten kwamen aan het licht toen een grafdelver naar de politie stapte met informatie over de wanpraktijken van zijn collega’s, onder meer over het opgraven en dumpen van het lichaam van een non.

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »