Kortrijk rondt kaap van 7 miljoen bezoekers dit jaar

Maar liefst 7.025.435 mensen vonden al hun weg naar de stad Kortrijk in 2023. Afgelopen maand werd de kaap van 7 miljoen bezoekers gehaald en dit nog voor de start van Winter in Kortrijk.

Het succes is vooral te danken aan de drukke periodes in het voorjaar en najaar. De Paasfoor in april trok zo’n 718.151 bezoekers, terwijl mei 715.246 bezoekers lokte (mede dankzij het Sinksenweekend). September spande de kroon met 736.625 bezoekers dankzij het prachtige nazomerweer en events zoals de braderie, autovrije zondag en de optredens van ‘t Hof van Commerce. De topmaand blijft december 2019 met 768.834 bezoekers (met een uitblinker van 256.611 bezoekers tijdens De Warmste Week).

Er is een opmerkelijke groei in bezoekers uit West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Ook waren er dit jaar er meer bezoekers uit Antwerpen en Nederland.

“Het bewijst waarom Kortrijk de gezelligste centrumstad van Vlaanderen is: er is bij ons veel te doen en voor elk wat wils.”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne. “Maar we willen nog beter doen. Elk weekend moet er in Kortrijk iets te beleven vallen, ook in de traditioneel kalmere maanden. Daarom kijken we om in die periode meer evenementen naar Kortrijk te halen.”

“Eén van de allerbeste maanden is december met het startschot van de gezelligste periode van het jaar ‘Winter in Kortrijk’ dat zonder twijfel opnieuw duizenden bezoekers naar onze stad zal lokken. Volgend jaar gaan we voor 8 miljoen”, reageert eerste schepen Ruth Vandenberghe.

Meer info: https://pers.kortrijk.be/232667-kortrijk-rondt-kaap-van-7-miljoen-bezoekers-dit-jaar

The post Kortrijk rondt kaap van 7 miljoen bezoekers dit jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Vincent Verbeecke (29) wil voorzitter Open Vld worden, de jongste kandidaat ooit: “Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »