Kerstmarkt met verenigingen en marktkramers

Voor het tweede jaar op rij organiseert het kerstmarktcomité Moorslede een gezellig, winters gebeuren op de Marktplaats in Moorslede. Op zaterdag 16 december palmen verschillende kraampjes het centrum van de gemeente in. “Een mooie mix van marktkramers en verenigingen.”

De kerstmarkt in Moorslede groeide door de jaren heen uit tot een echte traditie. Toen ondernemersvereniging Unizo na de coronacrisis aangaf het gebeuren niet meer te organiseren, dreigde het winterevenement echter te verdwijnen. Een nieuw kerstmarktcomité kon dit gelukkig voorkomen.

Vorig jaar vond de kerstmarkt op de Marktplaats in Moorslede weer plaats. “De jaarlijkse kersttraditie in Moorslede is springlevend. We zijn klaar om opnieuw het hart van de gemeenschap te verwarmen”, aldus Arno Monteyne, Benny Galle, Ferdi Messelis en Filiep Vandaele van het kerstmarktcomité.

“Na een succesvolle editie vorig jaar organiseren we op zaterdag 16 december vanaf 17 uur weer een betoverende kerstmarkt die belooft te schitteren als een wit winterwonderland”, klinkt het enthousiast.

Lokale verenigingen

Voor de organisatie van het gebeuren kan het kerstmarktcomité ook dit jaar rekenen op het enthousiasme van verschillende lokale verenigingen. Onder andere de sportievelingen van wielertoeristenclub WTC Mwoslé, de leden van de Landelijke Gilde Moorslede en de jongeren van KSA Moorslede staan samen met het comité klaar om de Moorsleedse Marktplaats om te toveren tot een sfeervol gebeuren. “Als organisatie streven we ernaar om een gezellige mix van marktkramers en verenigingen te brengen. Hun kraampjes zullen gevuld zijn met tal van winterse lekkernijen, ambachtelijke producten en leuke feestelijke snuisterijen.”

De organisatoren hopen alvast dat vele Moorsledenaars, maar ook mensen van buiten de gemeente, de weg vinden naar het centrum van Moorslede. “Laat ons samen de feestdagen inluiden met warmte en gezelligheid. We hopen dat het een onvergetelijke dag vol winterse charme wordt.” (BF)

The post Kerstmarkt met verenigingen en marktkramers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Philippe Geubels zat ooit dronken in de jury van ‘De slimste mens ter wereld’: “Ik was die opnames vergeten”

Philippe Geubels (43) doet in de podcast ‘Achter de schermen’ een verrassende onthulling: de komiek zat ooit behoorlijk beschonken in de jury van ‘De slimste mens ter wereld’. Op de jaarmarkt in Boechout was hij de opnames van de populaire quiz volledig vergeten. “Ik was dan ook al sinds 10 uur ‘s morgens aan het drinken”, geeft hij toe met

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »

Vier Zwaantjes mikken op medailles in het WK skeeleren in Italië: “We hebben de parabolische bochten goed geoefend”

Vanaf dit weekend nemen vier renners van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde aan het wereldkampioenschap skeeleren deel. Al ruim een week geleden reisden ze al naar Italië zodat ze zich optimaal konden voorbereiden. Bondscoach Remi Hubert nam junior Lyssa Vansteenkiste en de seniores Indra Médard, Fran en Stien Vanhoutte in zijn tienkoppige selectie op. Fran Vanhoutte en Indra Médard zijn algemeen

Lees meer »

Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.
The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” appeared first

Lees meer »

Belgisch Poolse MMA-vechter ‘King Artur’ Szczepaniak pakt revanche met spectaculaire Brabo Choke in Polen

Zoete wraak voor Artur Szczepaniak. De Belgisch Poolse MMA-vechter (28) uit Genk knoopte tijdens event nummer 98 van de Poolse MMA-organisatie KSW weer aan met de winst. Na amper 1’40” pakte hij tegen de Pool Krystian Kaszubowski uit met een spectaculaire Brabo Choke in Lubin. Voor ‘King Artur’ is het nu toewerken naar een groot KSW-event in december in Parijs.

Lees meer »

Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd op mobiliteit en communicatie”

Team Harelbeke, het kartel tussen CD&V en Open Vld, bevroeg de Harelbekenaar met een enquête die iedereen binnenkreeg. Het stadsbestuur is volgens de enquête ‘gebuisd’ op vlak van mobiliteit en communicatie. Lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze doet ook een oproep: “Ga alsjeblieft stemmen, dan kan het resultaat een correcte weergave zijn.”
The post Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd

Lees meer »