Kerstman doet zijn intrede in Roeselare

Zaterdagochtend maakte de Kerstman zijn opwachting in de Rodenbachstad. In een stoet trok hij in zijn slee door de Ooststraat en Noordstraat in Roeselare om iets voor de middag aan te komen in zijn tijdelijke thuis op De Munt. Ondanks het regenweer begroetten tientallen kinderen de Kerstman bij zijn aankomst.

Enkele dagen nadat Sinterklaas Villa van de Walle verliet heeft Roeselare al een nieuw belangrijk man op bezoek. De Kerstman nam zaterdag kort voor de middag zijn intrek in zijn gezellig ingericht huis op plein De Munt. De Kerstman kwam met zijn slee, voorgetrokken door paarden, de Ooststraat ingereden. Onder andere een meters hoge ijsbeer en de stadsharmonie luidden zijn aankomst in. “Hier ligt geen sneeuw, maar spijtig genoeg regent het”, aldus de kerstman die gelukkig een paraplu bij zich had en toch enthousiast de mensen langs de weg toewuifde.

Eenmaal aangekomen in zijn erg gezellig kersthuis op de Munt nam hij uitgebreid de tijd om tientallen kinderen te ontvangen. “Het is de eerste keer dat we de Kerstman in het echt zien. Onlangs gingen we ook langs in het Huis van Sinterklaas. Donderdag kwamen we hier al eens kijken hoe mooi het huis van de Kerstman wel is”, aldus Sig (2) en Imme (4) Dewanckele. Ook Liv Soenen (3) genoot met volle teugen van de intrede van de Kerstman. “Ik ben vanochtend gaan turnen en daar hoorde we dat de Kerstman hier zou zijn. Samen met mijn papa ben ik dan ook hier om hem te verwelkomen.”

The post Kerstman doet zijn intrede in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »