Kerstden als beloning voor uurtje natuurbeheer in Nationaal Park Hoge Kempen

In het Nationaal Park Hoge Kempen was er de jaarlijkse ‘kerstdenactie’ in deelgebied Duinengordel in Oudsbergen. In ruil voor een uurtje hulp bij de beheerwerken mogen deelnemers een den uitkiezen die thuis dienst kan doen als kerstboom. Via natuurbeheerwerken wordt gezorgd dat de typische duinen en de heide niet opnieuw in bos veranderen. 

Meer krantenkoppen in België

Sturm Graz-Club Brugge volgen vanuit onze studio? Schrijf je hier in!

Wil jij de Champions League-wedstrijd van Club Brugge op Sturm Graz op een unieke manier beleven? Dat kan live vanuit onze studio in Antwerpen. We zijn nog op zoek naar publiek voor de wedstrijd, die plaatsvindt op woensdag 2 oktober. Maarten Breckx is de gastheer, de vakkundige analyse van Marc Degryse en Frank Boeckx krijg je er bovenop.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Ria Maes, levenspartner van overleden Aron Wade: “Hij heeft er alles aan gedaan om mijn verdriet zo klein mogelijk te maken”

Acht jaar lang bracht schrijfster Ria Maes (59) door aan de zijde van Aron Wade (54). Begin deze week overleed de Antwerpse acteur na euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. In die weg naar zijn einde was Ria zijn toeverlaat. “Aron zag de dood als zijn verlossing. Hij is gestorven met een glimlach op zijn lippen. Maar mij overvalt nu een

Lees meer »

De boeken van de week: een nieuwe Sally Rooney, memoires van Wetstraatjournalist Johny Vansevenant en de ware ziel van de Trumpstemmer  

Uitverkochte zalen in Dublin en Londen en ook bij ons torenhoge stapels in de boekhandel: heeft de Ierse succesauteur Sally Rooney met ‘Intermezzo’ opnieuw een bestseller te pakken? P. F. Thomése zorgt voor opschudding in een rijke villawijk: haalt de confrontatie met een dramatisch ongeluk de dure façades neer? Politiek journalist Johny Vansevenant wuift de Wetstraat vaarwel met een vuistdik

Lees meer »

“Degoutant”: Bouchez onder vuur na uitspraak over “geniale” beeper-aanval, Team Fouad Ahidar dient klacht in

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez lijkt in het oog van de storm terecht te zijn gekomen nadat hij de aanval met ontploffende biepers op Libanese militie Hezbollah “geniaal” noemde in een radio-interview. Groen-covoorzitter Nadia Naji noemt het “degoutant” en Mourad Maimouni van Team Fouad Ahidar dient zelfs een klacht in voor “verheerlijking van terrorisme”.

Lees meer »

Eddy Van Maele wordt nieuwe pastoor-deken van Kortrijk

Priester Eddy Van Maele (52), sinds 2009 pastoor in Beernem, is benoemd tot deken van Kortrijk, als opvolger van Geert Morlion (70) die onlangs benoemd werd tot rector van het Belgisch College in Rome.
The post Eddy Van Maele wordt nieuwe pastoor-deken van Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon”

Dit weekend vierde maatwerkbedrijf Werkplus zijn 25-jarig bestaan. De sociale werkplaats groeide de voorbije decennia uit tot een vast begrip in de regio, en focust zich onder meer op fietsherstel, groenonderhoud, strijk-en poetshulp en een klusdienst.
The post Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Arrogante” activisten krijgen celstraf voor gooien van soep naar Van Goghs Zonnebloemen: “Crimineel idioot”, oordeelt rechter

De twee activisten die in 2022 de inhoud van twee blikken tomatensoep op het wereldberoemde kunstwerk ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh kieperden, zijn vrijdag veroordeeld wegens “criminele beschadiging”. De jonge vrouwen kregen allebei een celstraf opgelegd van een Britse rechter die eerder ook al zware straffen uitsprak tegen andere Just Stop Oil-activisten.

Lees meer »