Gregory Debruyne prijkt op champagnecapsule

De Koninklijke Orde van de Paardevisser uit Oostduinkerke biedt voortaan een nieuwe champagnefles aan met op de capsule de beeltenis van paardenvisser Gregory Debruyne.

Gregory Debruyne is de dertiende paardenvisser die prijkt op de capsule en het vignet. De champagne komt van het gerenommeerd Huis Marcel Vautrain uit het Franse Dizy. Ordevoorzitter Marc Sirjacobs: “Sinds 2011 brengt de Koninklijke Orde van de Paardevisser jaarlijks een champagnefles op de markt met op het etiket en capsule de afbeelding van een Oostduinkerkse garnaalvisser te paard. De beeltenis van onze garnaalvissers zorgt voor die extra promotie voor ons immaterieel erfgoed. Ondertussen zijn deze capsules zeer gegeerd door verzamelaars”.

Dit jaar gaat het dus om de dertiende paardenvisser die een plaatsje krijgt op de champagne van Marcel Vautrian. “Een van onze bestuursleden, Peter Germonprez (voormalig directeur van Toerisme Middelkerke en medeoprichter van het champagneweekend in Middelkerke, red.) had goede contacten met champagneboer Michel Vautrain, die het idee genegen was om jaarlijks een capsule uit te geven met de beeltenis van een paardenvisser. Intussen zijn er al dertien uitgebracht”, gaat Marc Sirjacobs verder.

Zoon van Bernard

Het begon met Xavier Vanbillemont, uitbater van Café ‘In de zoete inval’ in Oostduinkerke en zoon van gewezen paardenvisser en Deken bij de Orde Roland Vanbillemont. Daarna volgden edities met Eddy D’Hulster, woordvoerder van de garnaalvissers te paard, Johan Vandendriessche, Maurits Denecker, Marius Dugardein, Johan van Massenhove, Bernard Debruyne, Stefaan Hancke, Johan Casier, Nele Bekaert – de allereerste vrouwelijke paardenvisser –, Roland Vanbillemont en Dominique Vandendriessche. Dit jaar is het dus de beurt aan Gregory Debruyne, zoon van de in 2021 overleden Bernard Bruuntje Debruyne. (PG)

De champagneflessen (blanc de blanc) worden per 6 verkocht tegen 144 euro en zijn te verkrijgen bij de Ordevoorzitter Marc Sirjacobs op het nummer 0475 75 28 77 of via e-mail: [email protected]

The post Gregory Debruyne prijkt op champagnecapsule is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Ondanks schadeclaim van 156 miljoen euro: Netflix biedt aanzienlijk bedrag voor nieuwe show van ‘Baby Reindeer’-maker

Netflix heeft door de reeks ‘Baby Reindeer’ al een aanklacht van maar liefst 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro) aan zijn been, maar daar lijkt de streamingdienst zich niets van aan te trekken. Bovendien willen zij dat de maker van de reeks, over een barman die gestalkt wordt door een oudere vrouw, een nieuwe show maakt. Dat meldt ‘The

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »