Ga op 18 december allemaal samen zingen in Biezenbilk

“Samen zingen werkt verbindend. Daarom nodigen we onze inwoners uit om in aanloop naar Kerstmis samen te zingen in ons lokaal dienstencentrum op maandag 18 december vanaf 14 uur”, zegt schepen van Sociale Zaken Jens Balliere.

“Samen zingen blijkt van groot belang te zijn voor mensen met geheugenproblemen of dementie. Muziek werkt als een blik-opener van het geheugen. Daar waar de woorden niet meer begrepen worden, blijven de muziek en de herinnering. Het geeft hen en hun naasten ontspanning en helpt hen als praten niet meer verbindend is. Veel mensen met dementie bloeien helemaal op, wanneer ze samen met hun naaste zingen”, zegt zorgcoach Sara Backers.

O Denneboom!

Onder begeleiding van zangcoach Fien Trybou en pianist Bart De Weder kun je op maandag 18 december in Biezenbilk meezingen met nummers als Jingle Bells, Susa Nina, O Denneboom, Que Sera Sera… Deelnemen kost 2 euro, inclusief koffie of thee. Inschrijven is verplicht, vóór 13 december, op 059 40 19 95 of via [email protected]. Deze activiteit wordt gerealiseerd met de steun van Cera Coop, project Vriendenmakers. (LIN)

The post Ga op 18 december allemaal samen zingen in Biezenbilk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »