‘Dorpspunt In Nouter’ in Dranouter officieel geopend: “Zowel een buurtwinkel, als ontmoetingsplaats”

Dit weekend opende het ‘Dorpspunt In Nouter’, gevestigd in het pand op het Planciusplein 2 in Dranouter en een initiatief van De Lovie vzw. Het is een lokale buurtwinkel en ontmoetingsplaats. Personen met een verstandelijke en fysieke beperking samen met hun begeleiders staan in voor de uitbating.

Het was Henk Vandaele, bezieler van Vrijstaat Heuvelland, die het idee nu twee jaar geleden lanceerde. De mensen van 4 Sprong werkten het uit. “We willen meer zijn dan een buurtwinkel, we nodigen iedereen ook uit voor een koffie met vers gebak of een tas soep. We organiseren gezellige namiddagen en helpen de bewoners van Dranouter graag met klusjes,” zeggen Carlos en Sofie Roelens-Corne uit Dranouter, Danny en Miriam Polley-Lemenu uit Dranouter, Patrick en Inge Tamsin-Lefere uit Nieuwkerke en Paul en Tine Sohier-Tournicourt uit Wulvergem samen 4 Sprong.

Kaarnamiddagen en sportwedstrijden volgen

Het Dorpspunt in Nouter vindt onderdak in de oude meubelwinkel van de familie Boudein, recht tegenover de kerk. “We verkopen goederen afkomstig van handelaars uit de omliggende dorpen. Fruit en groenten, maar ook vlees –en zuivelproducten komen uit Heuvelland zelf, net als de wijnen en de bieren. Brood zal op bestelling verkrijgbaar zijn. Ook decoratieartikelen bieden we aan.”

De buurtwinkel is ook een ontmoetingsplaats. Achteraan het pand bevindt zich naast het sanitair blok een ontmoetingsruimte met volledig ingerichte keuken. Ideeën over de verdere invulling van het dorpspunt zijn welkom en kunnen neergeschreven op het infobord ter plaatse. Nu al staan kaartnamiddagen en het volgen van een sportwedstrijd met stip genoteerd.

Fietsbib

Na Nieuwjaar opent het ‘Dorpspunt in Nouter’ in Dranouter ook de Fietsbieb en in samenwerking met Beweging.net Heuvelland, Vrijstaat Heuvelland en Gemeente Heuvelland. Bij de Fietsbieb kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar een kinderfiets ontlenen en dit aan 20 euro met een waarborg van 20 euro.

De gebruiker kan gedurende dat jaar de fiets inruilen voor een ander model, kleur of maat. Er wordt ook een hersteldienst georganiseerd waarvoor vrijwilligers worden gezocht. Vooral mensen met enige technische vaardigheden zijn van harte welkom om de tweedehands fietsen terug volledig in orde te zetten.

Dorpspunt In Nouter is elke dag open, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30u tot 17.30u en op donderdag van 8.30u tot 18.30u. In het weekend van 8u tot 12u

The post ‘Dorpspunt In Nouter’ in Dranouter officieel geopend: “Zowel een buurtwinkel, als ontmoetingsplaats” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Vincent Verbeecke (29) wil voorzitter Open Vld worden, de jongste kandidaat ooit: “Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »