Café Epsom is opnieuw open

Midden oktober besloot Andrea Goemaere na 38 jaar te stoppen met café Epsom. Voor de trouwe klanten is er goed nieuws, want het café ging op 29 november opnieuw open. Bovendien vinden ze Andrea nog twee dagen per week achter de toog. De twee andere dagen zal Carine Vandenbussche de klanten bedienen.

“De aanzet om het café te heropenen kwam eigenlijk van mij”, steekt eigenaar Carole Maes van wal. “Mijn man en ik hebben het gebouw eind 2017 gekocht met de bedoeling het volkscafé Epsom zo lang mogelijk te behouden met Andrea als vertrouwde gezicht achter de toog. Dit jaar liet Andrea ons echter weten dat ze wou ophouden, waar we zeker begrip voor hadden. Dat bracht uiteraard het voortbestaan van het volkscafé in het gedrang. We hebben het café dan te huur gezet, maar ik ben toch ook nog eens rond de tafel gaan zitten met Andrea, met succes. In onderling overleg werd overeengekomen dat Andrea als flexi twee dagen in de week het café zal openhouden. Andrea kwam op het idee om Carine Vandenbussche, die in het verleden al sporadisch eens bijsprong, hetzelfde voorstel te doen en ook zij was bereid om twee dagen in de week achter de toog te staan. We hebben een paar aanpassingen gedaan en ons volkscafé leeft weer.”

Ideale balans

“Het was met pijn in het hart dat ik afscheid nam van het café, maar het werd echt te zwaar”, gaat Andrea (76) verder. “Toen Carole met het voorstel kwam om nog twee dagen open te houden als flexi was dit een geschenk uit de hemel. Ik ben graag onder de mensen en hele dagen niets doen is niets voor mij. Ik zal nu weer bij mijn trouwe klanten zijn. De regeling is de ideale balans tussen actief bezig zijn zonder de stress van fulltime zelfstandig te zijn.”

“Voor mij geldt eigenlijk nagenoeg hetzelfde verhaal”, vervolgt Carine (63). “Ik heb 37 jaar een kapsalon in Stasegem gehad en ben ook niet de persoon om in mijn zetel te blijven zitten. Dit is een nieuwe uitdaging waarbij ik gezellig onder de mensen kan zijn en dat in het kader van een volkscafé, wat mij erg aanspreekt.” (JG)

Het café is op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 15 uur open. Op zondag van 8.30 tot 13 uur en opnieuw vanaf 15 uur.

The post Café Epsom is opnieuw open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »