Zware brand veroorzaakt veel schade in alleenstaande woning in Bredene

In Bredene brak vrijdag kort na 9 uur brand uit in een alleenstaande woning in de Parklaan. De woning wordt momenteel verbouwd en daardoor was er heel wat isolatiemateriaal aanwezig in het pand. Er vielen geen gewonden, maar er is wel heel wat schade aan de woning.

De brandweer kreeg kort na 9 uur melding van een brand. Bij aankomst bleken de vlammen al uit de woning te slaan. “Toen we aankwamen zagen we meteen dat de situatie ernstig was”, vertelt majoor De Langhe van Hulpverleningszone 1. “Het ging om een uitslaande brand en dat ging gepaard met heel wat rookontwikkeling.”

Brandhaard snel gevonden

Meteen werd versterking opgeroepen. Uiteindelijk snelden vier verschillende brandweerposten van Hulpverleningszone 1 ter plaatse met drie autopompen, een ladderwagen en een tankwagen. “Het was meteen duidelijk dat het achteraan de woning te doen was”, vervolgt de brandweermajoor. “Toen we zeker wisten dat er niemand thuis was, konden we rustig en op een veilige manier de woning betreden om de brand aan te vallen. De brandhaard werd uiteindelijk snel gevonden en het vuur zelf was relatief snel onder controle.”

“Het belangrijkste is dat er niemand gewond is geraakt”

De bewoner van het huis is momenteel bezig met verbouwingswerken aan het pand. Daardoor was er heel wat werk- en isolatiemateriaal aanwezig. “Dat verhoogt uiteraard de brandlast en dat vergemakkelijkt ons werk niet. Maar het belangrijkste is dat er niemand gewond is geraakt”, aldus De Langhe.

Opvang?

Burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit) kwam ter plaatse. “Voor mij is het allerbelangrijkst dat er geen slachtoffers zijn en dat er geen gevaar is voor omwonenden”, zegt Vandenberghe. “Daarom kom ik poolshoogte nemen. Er bleek uiteindelijk geen gevaar te zijn voor omwonenden. Uiteraard bekijken we dan met de gemeente of we eventueel opvang moeten voorzien voor de bewoner. De man zou bekijken of hij ergens terecht kan voorlopig. We staan in nauw contact met de bewoner en volgen verder op.”

Veel schade

De woning zelf raakte zwaar beschadigd door de brand. “Er is vooral rook- en waterschade”, duidt commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan. “De gemeentelijke diensten zullen de woning voorlopig afsluiten aangezien onder andere de garagepoort verwijderd moest worden.”

Op het moment van de brand waren de verbouwingswerken in de woning alvast niet aan de gang. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand. De Parklaan bleef enige tijd afgesloten voor alle verkeer.

The post Zware brand veroorzaakt veel schade in alleenstaande woning in Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »