‘Zunnekerstmarkt’ voor Kinderkankerfonds in Brugge

Op zondag 10 december van 11 tot 18 uur organiseert Bruggelinge Stefanie Desmedt (31), verpleegkundige in het psychiatrisch ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw, in zaal Korf in de Ronsaardbekestraat in Sint-Jozef de eerste ‘Zunnekerstmarkt’, ten voordele van het Kinderkankerfonds. De toegang is gratis, er zijn eet- en drankstandjes én er is een dj-set.

Stefanie Desmedt motiveert haar hartverwarmend initiatief als volgt: “Mijn dochtertje Lotte is in 2017 op amper tweejarige leeftijd overleden aan kanker. Het is allemaal begonnen met een banale verkoudheid. Dat dachten we toen. De kinderarts nam voor alle zekerheid bloed af, en toen bleek dat Lotte leukemie had.”

Lijdensweg

“Een jaar lang gingen we door een lijdensweg, met ziekenhuisopnames en diverse chemokuren. Eventjes dachten we dat Lotte na een stamceltransplantatie de ziekte overwonnen had. Maar ze herviel. In die periode hebben we heel wat steun gehad van het Kinderkankerfonds.”

“Chemotherapie is zeer duur, en het fonds heeft onderhandeld met het farmaceutisch bedrijf dat de chemo verstrekte, zodat wij het product gratis kregen. Toen Lotte terug naar huis mocht, kregen we ook ondersteuning van Koester, het medisch thuiszorgteam van het Kinderkankerfonds.”

Zonnebloem

“Na het overlijden van Lotte ben ik lid geworden van het oudercomité van het fonds. We organiseren meerdere activiteiten, waaronder een jaarlijkse familiedag. De zonnebloem staat sinds het overlijden van Lotte symbool voor mijn dochter, vandaar dus de naam Zunnekerstmarkt. Het is een knipoog, een liefdesgebaar naar mijn dochter. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het Kinderkankerfonds, waar we destijds zeer veel hulp van gekregen hebben”, aldus Stefanie Desmedt, die nog een tweede dochter, Ella (2), heeft.

The post ‘Zunnekerstmarkt’ voor Kinderkankerfonds in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »