Vlaams Belang Wervik schuift Sarah T’Joens naar voren als lijsttrekker, Jozef Claeys wordt lijstduwer

Sarah T’Joens (32) wordt voor Vlaams Belang Wervik de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar. Ereschepen en gewezen partijvoorzitter Jozef Claeys (80) wordt de lijstduwer. Zes jaar geleden nam het Vlaams Belang niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dit keer wel en met ambities om enkele zetels te halen.

Sarah T’Joens

Sarah T’Joens is afkomstig uit Bissegem en woont in Geluwe. Van opleiding is ze bachelor en werkt als vertegenwoordiger in bouwmaterialen. De lijst voor het Vlaams Parlement in West-Vlaanderen wordt getrokken door parlementslid Immanuel De Reuse uit Roeselare. De tweede plaats is voor Sarah T’Joens. De kans is zeer groot dat ze in juni volgend jaar rechtstreeks verkozen is. Samen met partijvoorzitter Rudy Denys zorgde ze voor een doorstart van de lokale afdeling.

Jozef Claeys

Jozef Claeys zetelde 30 jaar in de gemeenteraad en was 18 jaar schepen. Eerst voor de Volksunie, nadien voor het kartel Aktief. Hij verhuisde dan naar de oppositie en zetelde eerst voor het kartel Impuls en koos dan voor het Vlaams Belang. Hij zetelde tot eind december 2012 in de gemeenteraad. Gewezen postbode Jozef Claeys is alvast een boegbeeld uit de Wervikse politiek.

“Hoop”

De lokale afdeling hoopt met een volledige lijst en dus 25 kandidaten aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen. “De nationale peilingen geven alvast hoop op een gunstig resultaat”, zegt secretaris Sabine Bille. “Onze lijsttrekker wil van Wervik, Geluwe en Kruiseke vooral een propere, veiliger en aangename stad maken om in te leven.”

The post Vlaams Belang Wervik schuift Sarah T’Joens naar voren als lijsttrekker, Jozef Claeys wordt lijstduwer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »