Twee voetgangers aangereden door vrachtwagen: één slachtoffer in levensgevaar

Twee voetgangers zijn vrijdagavond rond 17.30 uur aangereden door een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde in de Gentse deelgemeente Wondelgem, op een weg evenwijdig met de Industrieweg en ter hoogte van Laroy, een bedrijf gespecialiseerd in producten voor huisdieren. De twee slachtoffers raakten gewond, één van hen verkeerde vrijdagavond nog in levensgevaar. Brandweer, politie en dokters kwamen ter plaatse. Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval loopt. Onder meer de tachograaf van de vrachtwagen wordt uitgelezen. Afhankelijk van hoe de toestand van de slachtoffers evolueert, wordt het parket van Oost-Vlaanderen ingelicht of niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse analisten kraken België af: “Als iemand mij het plan van Tedesco kan uitleggen, nodig ik die graag uit”

Eerder diablotins in plaats van diables. Duiveltjes in plaats van Rode Duivels. Zo verwijzen de Franse analisten en gewezen internationals Christophe Dugarry (52 jaar, 55 interlands) en Emmanuel Petit (53 jaar, 63 interlands) naar de Rode Duivels voor de clash van maandagavond tegen ‘Les Bleus’ (18u). “De Belgen slaan de bal compleet mis op dit EK.”

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »