Twee krakers in kwartfinales Croky Cup: Club trekt naar Gent, Brusselse derby tussen Union en Anderlecht

AA Gent-Club Brugge en Union-Anderlecht zijn dé topaffiches in de kwartfinales van de Croky Cup (16, 17 en 18 januari 2024). Titelverdediger Antwerp trekt naar OH Leuven en is de enige ploeg uit de top vijf die geen topclub loot. Ook in Oostende zullen ze tevreden zijn met de loting: de kustploeg ontvangt RWDM. Een eventuele finale tussen Club Brugge en Anderlecht is ook al uitgesloten. 

Meer krantenkoppen in België

Helemaal in het nieuw: Pogacar toont regenboogoutfit en aangepaste fiets voor Ronde van Emilia

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) morgen in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen”

In Knokke-Heist vond donderdagochtend de symbolische eerste steenlegging plaats van een nieuwbouwproject in Heulebrug. Dit project vormt de poort naar de tweede fase van de verkaveling.
The post Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mathieu Terryn openhartig over moeilijke periode in zijn nieuwe song: “Meest eerlijke nummer dat ik ooit schreef”

Bazart is terug van (even) weggeweest met de single ‘Over de rand’. In februari verdween frontman Mathieu Terryn (30) plots uit de schijnwerpers. In het nieuwe nummer zingt hij nu eerlijk over de moeilijke maanden die hij heeft doorgemaakt. “Ik had geen oog meer voor waarden, voor dingen die ertoe doen”, klinkt het opvallende eerlijk in de songtekst.

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen met Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

CGK Group geeft bezoekers unieke kijk achter de schermen van gloednieuwe productiehal tijdens Open Bedrijvendag

CGK Group uit Gullegem, gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor corrosie gerelateerde problemen, presenteert zondag 6 oktober de gloednieuwe productiehal en magazijnen aan het grote publiek tijdens de Open Bedrijvendag. Een investering van 7 miljoen euro waar 32 maanden aan gewerkt werd.
The post CGK Group geeft bezoekers unieke kijk achter de schermen van gloednieuwe productiehal tijdens Open Bedrijvendag appeared

Lees meer »

Op de Mercator met Pascal Kerkhove, die beklijvend boek schreef: “Mensen met dementie verdienen liefde”

Pascal Kerkhove (63), voormalig redactiedirecteur van deze krant, werd begin dit jaar Oostendenaar. En dat bevalt hem uitstekend. “Het is de eerste keer dat mijn woonplaats me echt content maakt. Een gevoel dat ik daarvoor niet kende”, vertelt Pascal, die in zijn eerste maanden aan zee ook de roman Dag ma, blijf je nog even? schreef, tegelijk een ode aan

Lees meer »

Waarom zat 75% van de Belgische WK-ploeg op twee ronden van het einde al in de bus? “Waren niet helemaal attent op dát moment”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.”

Lees meer »

“Ook het Belgisch voetbal zal de gevolgen voelen”: wat wordt de impact van de bom onder het transfersysteem?

Het Hof van Justitie heeft voormalig voetballer Lassana Diarra gelijk gegeven in zijn zaak tegen de wereldvoetbalbond FIFA. Het Hof is van oordeel dat de huidige transferregels van de FIFA ingaan tegen het Europees recht. Volgens professor sportondernemingsrecht Robby Houben (UAntwerpen) zal dat het transfersysteem volledig veranderen. “De wintermercato zal nog relatief normaal verlopen, maar volgende transferzomer zal het al

Lees meer »