TTC De Kikker bestaat bijna 20 jaar: “We vormen samen een gezellige bende”

Al bijna 20 jaar kan je bij tafeltennisclub De Kikker in Watou terecht om in een gezellige sfeer een balletje te slaan. Maak kennis met de tafeltennissers die ooit begonnen als minivoetballers.

Luc Lignel is er al van bij het ontstaan van de club bij. Hij legt uit hoe ‘De Kikker’ op een ietwat aparte manier tot stand kwam. “Vroeger waren we inderdaad een minivoetbalteam. Toen we allen een dagje ouder werden, beseften we dat we het voetbal op een dag vaarwel zouden moeten zeggen. Maar we wilden nadien niet in onze zetel vastgeroest raken en het onderlinge contact verliezen. We waren, en zijn tot op vandaag, een hechte vriendengroep, dus gingen we op zoek naar een alternatief om sportief bezig te blijven. Doordat we toen al met wat leden waren die graag eens aan de tafeltennistafel gingen staan, kwam plots het idee om de club om te vormen. Zo zijn we sinds 2005 TTC De Kikker. In het begin was het heel gemoedelijk, met een oude tafel die we van de stad Poperinge kregen, aangevuld met nog wat tafels die we links en rechts op de kop konden tikken. Maar door de jaren heen hebben we ons ledenaantal vrij constant kunnen houden en zijn we vandaag de dag bijna twintig jaar actief.”

“De leeftijd van onze leden varieert tussen 25 en 78 jaar”

Sommige voetballers haakten af, anderen sloten aan bij TTC De Kikker. Op vandaag zijn er nog altijd vier ‘voetballers’ die deel uitmaken van de club die haar thuis kent in De Bollaard. Momenteel telt de club 22 leden, wat volgens Lignel ideaal is. “De stad Poperinge schonk ons dit jaar nog twee extra tafels. Dat maakt dat we momenteel vijf competitieve en drie recreatieve tafels hebben. Zelf spelen we geen competitie, maar we mogen dus wel met uitstekend materiaal werken. We kunnen dus altijd met 16 man constant tafeltennissen op donderdagavond, onze clubavond. Gemiddeld zijn we met een 15-tal leden die wekelijks present tekenen, ideaal dus volgens onze capaciteit.”

Nieuwe leden

Dat wil echter niet zeggen dat er geen nieuwe leden mogen bijkomen. “Integendeel, iedereen is welkom, of je nu ervaring hebt of niet. We zijn een recreatieve club, dus beperken we ons tot onze trainingen en tweemaal per jaar organiseren we ook een tornooi voor onze eigen leden. Ervaring is geen vereiste en we helpen natuurlijk graag nieuwe leden om zich te integreren. Ook leeftijd speelt geen rol. Momenteel varieert de leeftijd van onze leden tussen de 25 en 78 jaar en ons oudste lid is nog altijd een te duchten tegenstander!”

Een tijdje geleden was er wel een dip in de inschrijvingen. “Dat had te maken met de bouw van de nieuwe Bollaard. Toen de oude Bollaard werd afgebroken, moesten we noodgedwongen een tijdje uitwijken naar het OC in Proven. Onze leden zijn voornamelijk afkomstig uit Watou zelf, aangevuld met mensen uit Proven, Abele en Poperinge. “Enkele echte Watounaars die de oversteek naar Proven niet wilden maken, hebben toen afgehaakt. Maar ondertussen zijn we weer op ons gemiddelde aantal leden en bovendien kunnen we onze geliefkoosde sport nu in een prachtige accommodatie beoefenen.”

Opvallend is dat er uitsluitend mannen lid zijn van TTC De Kikker. “Dat is zeker niet bewust. We hebben in onze geschiedenis echter nog maar één keer een vrouwelijk lid gehad. Misschien is dat toevallig. We maken zelf geen reclame voor onze club, de meeste leden komen via vrienden die vertellen over De Kikker. Maar iedereen mag eens langskomen om te proberen. Dat kan gerust gratis om de sfeer eens op te snuiven en te zien of de club je ligt. Ik kan uit eigen ervaring spreken dat we een gezellige bende zijn waarin niemand uitgesloten wordt ongeacht je niveau. Iedereen helpt elkaar en zo ontstaat er al snel ook met nieuwe leden een band”, besluit Luc Lignel.

Opgericht in: 2005.

Aantal leden: 22.

Lokaal: Oc de Bollaard, Winnezelestraat 18A in Watou.

Wanneer: Wekelijkse training op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur van begin september tot eind april.

Het lidgeld bedraagt 50 euro per jaar, inclusief verzekering en balletjes. Voor meer informatie kun je terecht bij Luc Lignel via het e-mailadres [email protected].

The post TTC De Kikker bestaat bijna 20 jaar: “We vormen samen een gezellige bende” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »