Standard wil bekijken of volgende Clasico’s niet beter zonder uitfans doorgaan – Lorin Parys: “Gooiers krijgen 10 jaar stadionverbod. Of levenslang”

Weeral ging het mis in Anderlecht-Standard. Vijf minuten voor tijd waren de Luikse fans het zo beu dat ze stoeltjes begonnen af te breken en vuurpijlen gooiden. De Rouches beslisten zelf om hun eigen supporters te weren voor de nieuwe trip naar Anderlecht van zondag én willen bekijken of het geen mogelijkheid is om de volgende Clasico’s af te werken zonder bezoekende fans. Binnenlandminister Annelies Verlinden wil dat politie en clubs de daders snel identificeert, om hen zo zware straffen op te leggen. Lorin Parys, CEO van de Pro League, spreekt van straffen tot tien jaar of zelfs een levenslang stadionverbod. 

Meer krantenkoppen in België

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Staat het Midden-Oosten op de rand van een ramp? “Als iemand zijn hand overspeelt, krijg je zoiets als in Gaza, maar tien keer erger”

Het hele weekend hebben Israël en Hezbollah in Libanon elkaar bestookt met honderden bombardementen. Het gaat om de zwaarste strijd in een jaar. “Het Midden-Oosten staat op de rand van een ramp”, plaatste de VN op X. Is dat zo? Evolueren we stap voor stap richting een totale oorlog in de regio? En wat is de bedoeling van die raketaanvallen?

Lees meer »

Kogelvrije vesten met schimmel en munitie uit 1983: Taiwan niet te spreken over “onbruikbare” Amerikaans wapenlevering

Taiwan, het eiland in de Oost-Chinese Zee vlakbij China, heeft een "onbruikbaar" wapenpakket ontvangen uit de Verenigde Staten. Dat meldt het Bureau van de Inspecteur-generaal van de VS in een rapport. Het militaire materieel werd niet goed verpakt, en door waterschade en schimmel zijn wapens en kogelvrije vesten onbruikbaar. Taiwan heeft nu honderdduizenden euro’s vrijgemaakt om de lading te herstellen.

Lees meer »