Opnieuw vogelgriep vastgesteld in Diksmuide: dit keer in buurbedrijf

Voor de tweede keer in een week tijd werd in een pluimveebedrijf in Diksmuide vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een buurbedrijf van het bedrijf waar vorige week een besmetting werd vastgesteld. De aanwezige dieren werden vrijdagochtend geruimd en de beschermingszone werd beperkt uitgebreid.

Opnieuw werd een besmetting van vogelgriep vastgesteld in een pluimveebedrijf in Diksmuide. Dat was ook een week geleden al het geval. “Het gaat om een buurbedrijf van de vorige besmettingshaard”, meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de provincie West-Vlaanderen vrijdag. “De aanwezige dieren werden vrijdagochtend geruimd. De beschermings- en bewakingszone werden daardoor beperkt uitgebreid.”

Afschermplicht

Sinds vorige week waren die actief na de besmetting met vogelgriep van het type H5, de hoogpathogene variant in het vermeerderingsbedrijf. Daardoor was er een beschermingszone van drie kilometer en een bewakingszone van 10 kilometer rond de haard. Dat ligt tussen Diksmuide en Kortemark, maar ook buurgemeenten Houthulst en Hooglede zijn daardoor getroffen. In die zone van 10 kilometer moeten alle houders van pluimvee, dus ook particuliere houders en hobbyhouders, zich houden aan een afschermplicht. Binnen een straal van 3 kilometer rond de haard geldt die afschermplicht niet enkel voor pluimvee, maar ook voor vogels. (JH)

The post Opnieuw vogelgriep vastgesteld in Diksmuide: dit keer in buurbedrijf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »