ONZE OPINIE. “Enerzijds bouwt CD&V een campagne op over respect, anderzijds gebruikt ze daarvoor een dode politicus. Let that beast go”

“Let that beast go”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde over de campagnestunt van CD&V met een herrezen Jean-Luc Dehaene. “Enerzijds bouwt CD&V een campagne op over respect, anderzijds gebruikt ze daarvoor een dode politicus. CD&V wil inspelen op moderne trends, maar slaat er toch altijd naast. De hamvraag voor u en mij: wil CD&V anno 2024 straks evenzeer hervormen zoals Dehaene in de jaren negentig om ons land op het goede spoor te krijgen?” 

Meer krantenkoppen in België

Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren?

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Bart De Wever opnieuw formateur: waarom zou hij nu wél slagen? Carl Devos antwoordt

Koning Filip heeft Bart De Wever (N-VA) opnieuw als formateur aangeduid, nadat de vijf Arizona-partijen – MR, Les Engagés, CD&V, Vooruit en N-VA – gisteren beslisten een doorstart te maken. De hete sociaal-economische hangijzers worden evenwel aan de kant gezet tot na de verkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen hierover aan politicoloog Carl Devos (UGent). “Het lijkt erop dat men

Lees meer »

Hoe de moord op een 16-jarig meisje al 42 jaar onopgelost kan blijven: “We weten zo goed als zeker wie het gedaan heeft”

Op 30 augustus 1982 verdween een 16-jarig tienermeisje uit de woning van haar ouders, in de Brugse Poort in Gent. Drie jaar later werd haar lichaam gevonden. In een uitgedroogde aalput, twintig kilometer van huis. Handen en voeten samengebonden. De moord op Carine Dellaert werd nooit opgehelderd, maar 42 jaar na de feiten blijft de cold case de toenmalige speurders

Lees meer »

Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie”

In ‘Lelies’ van InTeam Producties speelt Brecht Callewaert – afkomstig uit Desselgem – de rol van ‘Gravin de Tilly’. Brecht kan zich uitleven in deze rol.
The post Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Officiële opening nieuwe vrije basisschool H. Familie in Oudenburg: “Nu komt het echte werk”

Zaterdag 31 augustus was een hoogdag voor het onderwijs in de Arnoldusstad. Nadat in 2005 een subsidiedossier werd ingediend, kreeg de vrije basisschool H. Familie eindelijk een nieuw gebouw dat vlak voor de start van het schooljaar officieel werd geopend. “I had a dream that one day we will have a new schoolbuilding”, opende Geert Sanders, voorzitter van het schoolbestuur,

Lees meer »

Action painting in Galerie Blomme

De tentoonstellingen in Galerie Blomme gaan in september van start met de komst van stadsgenoot Eddy Vandenberghe. “Ik ga niet alleen mijn jongste werken tonen, maar ook ter plaatse zelf schilderen in de ware betekenis van action painting dus.”
The post Action painting in Galerie Blomme appeared first on KW.be.

Lees meer »