“Hij zette een mes tegen zijn borst en zei dat hij alles moest afgeven”: Jules (12) bedreigd met mes op weg naar school

Een twaalfjarige jongen uit Dentergem werd donderdagochtend plots met een mes bedreigd door een andere minderjarige toen hij op weg was naar school. “Hij zette een mes tegen zijn borst en zei dat hij alles moest afgeven”, zegt mama Lynn Blancke (38). De politie is een onderzoek gestart.

Bedreigd

Jules stapte donderdagmorgen af bij de bushalte ter hoogte van het VTI van Tielt in de Grote Hulststraat en wandelde via de Steenstraat naar zijn eigen school, Regina Pacis. Ter hoogte van de uitgang van het VTI stootte hij echter op een groepje jongeren waarvan één persoon plots een mes bovenhaalde. “Jules was samen met een vriendje onderweg naar school, maar die vriend liep even voorop”, vertelt mama Lynn. “Hij was het groepje al gepasseerd. Toen Jules hen ook wou passeren, zette een van hen plots een voet tussen zijn benen om hem tegen te houden. Hij greep Jules bij de schouder en zette een mes tegen zijn borst. Hij zei dat hij alles moest afgeven, maar dat heeft Jules niet gedaan. Hij kon zich losmaken en is in paniek verder naar school gelopen.”

“Op het einde van die schooldag belde hij mij op om te vragen of ik hem wou komen halen, hij was bang om alleen naar huis te gaan. Ik ben dus naar daar gereden en toen ik het verhaal hoorde, zijn we meteen aangifte gaan doen bij de politie.”

Onderzoek

De politie van zone Regio Tielt bevestigt dat er een onderzoek loopt, maar het is voorlopig nog niet duidelijk wie Jules bedreigde of waar hij op school zit. “Toen hij Jules bedreigde, had hij een kap op en een sjaal voor zijn gezicht”, gaat Lynn verder. “Hij had die jongen nog nooit gezien. Vrijdag is Jules opnieuw met de auto naar school gebracht, maar ze passeerden datzelfde groepje en Jules zou hem wel herkend hebben. Ik hoop dus dat ze hem snel kunnen identificeren en hem duidelijk maken dat zo’n dingen echt niet kunnen.”

“Want al was dit misschien impulsief gedrag of bedoeld als grap om stoer te doen, de impact bij Jules is groot. De dag nadien durfde hij niet met de bus naar school en we zijn ons aan het organiseren om hem met de auto te brengen tot aan de kerstvakantie. Waarschijnlijk gaan we pas rust hebben als er een verdachte geïdentificeerd is. Intussen wordt Jules wel goed ondersteund door de scholengroep, zij hebben het incident ook al intern besproken.”

The post “Hij zette een mes tegen zijn borst en zei dat hij alles moest afgeven”: Jules (12) bedreigd met mes op weg naar school is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »