Carl Devos over Kamer die steeds vaker met te weinig is om te stemmen: “Ze zitten er vaak als stemvee, maar wegblijven is niet de juiste reactie”

Gênant moment gisteren in het federaal parlement. Doordat te weinig parlementsleden van de Vivaldi-meerderheid op post waren, konden de voorstellen en ontwerpen die op de agenda stonden niet eens gestemd worden. En dat is geen unicum, de laatste tijd gebeurt het steeds vaker. Hoe komt dat? En krijgen ze altijd hun loon, ook als ze – zonder reden – afwezig blijven? We leggen het voor aan politicoloog Carl Devos. 

Meer krantenkoppen in België

VRT-CEO Frederik Delaplace woensdag om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement over herschikking directie

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

“Goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij niet veel”: handbalwereld ontzet over uitspraak van De Bruyne

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden”

Het was voor de bestuursleden van Samana een drukke week in de aanloop naar de tweedaagse op zaterdag 7 en zondag 8 september. Bij Samana wil men immers niets aan het toeval overlaten om iedereen in de beste omstandigheden te ontvangen.
The post Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden” appeared first on

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele

Volley Team Damme en Radio Omroep Sijsele (ROS) organiseren opnieuw ‘Siesele 4t Kermis’ van 13 tot en met 22 september. Verwacht je onder meer aan muzikale animatie en een politiek debat op ROS. Naar jaarlijkse traditie heeft op 8 september ook de Remember Volley Day Nathalie Depickere plaats.
The post Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele appeared

Lees meer »