“Ze zullen revanche willen nemen”: Gilles Vandecaveye (Decospan) op zijn hoede voor Volley Haasrode Leuven

Dinsdagavond zegevierde Deco-span in de heenwedstrijd van de halve finale van de Belgische beker tegen Volley Haasrode Leuven met 3-1. Vrijdagavond 8 december ontmoet de ploeg van uitblinker Gilles Vandecaveye opnieuw de Vlaams-Brabanders in competitieverband.

“We begonnen de competitie heel goed met twee overwinningen op een rij waaronder tegen Roeselare”, vertelt Gilles Vandecaveye (28), MVP van de bekerwedstrijd. “In die partij hadden we niets te verliezen. Toen volgden jammer genoeg vijf verliespartijen op rij. Die andere verloren matchen waren meer van moeten. Het is echter moeilijk te verklaren. Als we op achterstand komen, sluipt er stress in het team. Er is weinig vertrouwen en dat moet eruit.”

“Dat we dinsdag opnieuw een mooi resultaat neerzetten tegen Leuven deed dan ook heel veel deugd. Als we een wedstrijd moesten winnen, was het deze wel. Pas op, we zijn er nog lang niet. Op 23 december volgt de aartsmoeilijke terugwedstrijd op het veld van Leuven, de tweede in de stand. Het doel is opnieuw, net als vorig seizoen, de finale halen. Wanneer dat ons zou lukken, dan is ons seizoen al geslaagd. Voor het bestuur, de supporters en de spelers zou dit fantastisch zijn.”

Revanche

“We begonnen goed aan de bekerpartij tegen Haasrode maar gaven set een alsnog uit handen. De daaropvolgende drie sets liep het gelukkig beter. Na een spannende beslissende vierde set gingen zij gelukkig meer in de fout”, zegt Gilles.

“Vanavond ontvangen we hen opnieuw voor de competitie. Ze zullen ongetwijfeld revanche willen nemen en tonen dat ze op plek twee thuishoren. Ze moeten het stellen zonder Hendrik Tuerlinckx en waarschijnlijk ook zonder Simon Peeters, maar hun vervangers doen het ook uitstekend. Dit is een belangrijke wedstrijd voor ons. We moeten nu punten halen willen we ons plaatsen voor de play-offs. Dit is ons doel. Daarnaast vallen, daar hebben we geen zin in.”

Bellegemnaar Gilles liet zich dit seizoen al meerdere malen opmerken door zijn sterke optredens. “Ik ben zeker tevreden. Het belangrijkste is echter dat we als ploeg goed moeten zijn. Er zijn heel wat ploegen aan elkaar gewaagd. Het wordt nog een spannende strijd”, aldus Gilles. (ELD)

Vrijdag 8 december om 20.30 uur, sporthal Rekkem: Decospan Volley Team Menen – Volley Haasrode Leuven.

The post “Ze zullen revanche willen nemen”: Gilles Vandecaveye (Decospan) op zijn hoede voor Volley Haasrode Leuven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »