“Ze zagen hem verdrinken en beslisten niet te helpen”: familie van overleden Hakim (53) wil daders naar assisen voor doodslag

De familie van Hakim Mutyaba (53) wil dat de twee Nederlanders die betrokken waren bij zijn dood voor een assisenjury terechtstaan voor doodslag. De man kwam vorig jaar om het leven toen hij na een nacht op de Gentse Feesten in het water werd geduwd. De raadkamer buigt zich vrijdag over het dossier.

 

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »