Wijkdienst politie Anzegem verhuist naar Gemeentepunt

De lokale post Anzegem van politiezone Mira vult deze week de verhuisdozen. “Vanaf 11 december kan je de medewerkers vinden in hun nieuwe kantoren in het Gemeentepunt op de Heirbaan 73 in Anzegem”, laat burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén) weten. De wijkpost in Vichte zal daarom van 7 tot en met 9 december gesloten zijn.

Voor aangiftes kan men terecht in het zonaal onthaal in Waregem waar ook de telefoons naar worden doorgeschakeld. Vanaf 11 december kan men dan in het Gemeentepunt terecht.

De locatie is een verbetering tegenover de oude politiepost op het Ommersheimplein. “Op logistiek vlak is het een volwaardig wijklokaal met twee verhoorlokalen die voldoen aan de normen, een uitgerust onthaal voor de burger, dat beantwoordt aan de nodige veiligheidsvereisten, en sanitaire voorzieningen”, zegt hoofdinspecteur Geenens die de coördinatie doet van de posten Avelgem, Spiere-Helkijn en Anzegem.

Bundeling krachten gemeente

Vier wijkinspecteurs, een politieagent belast met verkeerstaken & toezicht en een CALog-bediende (Cadre Administrative et logistique) zijn operationeel vanuit deze uitvalsbasis. De lokale politiepost is belast met wijkgerichte taken binnen de gemeente Anzegem in functie van het verzekeren van de lokale verankering in de gemeente.

Zowel voor de burger, de gemeente als de politiediensten is de situatie een verbetering. “Samen met de gemeentelijke dienstverlening bundelen we de krachten in het nieuwe gebouw met moderne uitrusting”, vervolgt de hoofdinspecteur. “Centralisatie heeft voordelen. Op nog wat minieme afwerking na is onze nieuwe stek operationeel vanaf maandag.”

Officiële opening

Ook al kunnen de burgers vanaf 11 december in het Gemeentepunt terecht, de officiële opening is pas voorzien begin februari met een kleine receptie in aanwezigheid van de hoofdcommissaris-korpschef Frederik Vandecasteele.

Openingsuren, afsprakenregeling en andere info: www.pzmira.be

The post Wijkdienst politie Anzegem verhuist naar Gemeentepunt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »