Van “wansmakelijk” tot “goedkope politieke propaganda”: CD&V zwaar onder vuur voor filmpje met oud-premier Jean-Luc Dehaene

Het filmpje waarin CD&V voormalig premier Jean-Luc Dehaene tot leven wekt (met behulp van kunstmatige intelligentie) lokt heel wat kritiek uit op sociale media. Van “goedkope politieke propaganda” tot “de schaamte voorbij”: de kritieken zijn niet mals. CD&V benadrukt dat de video nochtans met “het grootste respect” is gemaakt én met toestemming van de familie. 

Meer krantenkoppen in België

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Erika (38) ontdekt ’s ochtends dat een onbekende een tent heeft opgezet in haar voortuin: “Zat aardbeientaart te eten”

Erika White (38) werd maandag al om half zeven ’s ochtends wakker gemaakt door haar zoontje omdat hij een tent in hun voortuin had zien staan. De Britse moeder uit Dartford ging onmiddellijk kijken en zag dat er inderdaad een onbekende man voor haar huis kampeerde. “Hij zat een aardbeientaart te eten”, aldus Erika, die hem beleefd vroeg om te

Lees meer »

Drie jaar geleden stierf Ibrahima (23) na arrestatie, nu zijn drie politiemensen veroordeeld: “Familie kan eindelijk beginnen zijn dood te verwerken”

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie politiemensen veroordeeld in de nasleep van de dood van Ibrahima Barrie. De twintiger overleed begin 2021 aan een hartfalen in een politiecommissariaat na een administratieve aanhouding. “De familie kan eindelijk beginnen met zijn dood te verwerken”, klinkt het bij hun advocaat.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »