Tien jaar geleden opende Het Heilig Genot de deuren in Westvleteren: “De lokale priester wou ons hotel niet inzegenen”

In november 2013 opende Sandie Descamps (53) in de oude pastorie het allereerste hotel in Vleteren. De naam alleen al, Het Heilig Genot, deed bij velen hun fantasie op hol slaan en werd er hier en daar al het Geilig Genot van gemaakt. Nu, tien jaar later, is Het Heilig Genot een vaste waarde geworden in Vleteren en zelfs ver buiten de landsgrenzen.

“Tien jaar geleden werd er inderdaad wat geroddeld hier in het dorp. Een hotel, in de pastorie, alleen voor volwassen en dan nog die naam! Toen ook de lokale priester ons hotel niet wou komen inzegenen, riep ik paters uit het Brusselse naar Vleteren en Hotel Het Heilig Genot werd waardig ingezegend”, lacht Sandie.

Veel veranderd

“Ik heb er nog geen moment spijt van gehad en ben superblij dat ik mijn droom heb kunnen waarmaken. In die tien jaar is er wel veel veranderd bij de hotelgasten. Mensen willen steeds meer en meer en ook de manier van reizen is anders geworden. Luxe voor weinig geld, maar dat gaat meestal niet samen. Er komen hier zeer veel buitenlanders. Uit Afrika, Mexico, Australie en zelf uit het verre Hawaï. De internationale gasten komen voor de Belgische en vooral de Vleterse bieren, de Europeanen meestal om te fietsen, de rust, het oorlogsverleden en ook wel de bieren natuurlijk. De samenwerking met de restaurants, de brouwerijen en ook de fietsenhandelaars uit de streek verloopt super. Ik breng de mensen naar het restaurant en zij brengen mijn gasten dan veilig terug naar het hotel”, besluit Sandie, die van plan is om er zeker nog eens tien jaar bij te doen.

Info: [email protected] – 0485 20 52 18 – Westvleterendorp1, Vleteren.

The post Tien jaar geleden opende Het Heilig Genot de deuren in Westvleteren: “De lokale priester wou ons hotel niet inzegenen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »