Tieltse scholengemeenschap kan rekenen op 150.000 euro subsidies voor nieuw samenwerkingsverband tegen kinderarmoede

Scholengemeenschap vzw PoelbergOmmeland, die in Tielt vijf basisscholen onder de vleugels heeft, krijgt een Vlaamse subsidie van 150.000 euro om een bondgenotennetwerk tegen kinderarmoede op poten te zetten. Dat maakt het kabinet van minster van Armoedebestrijding Benjamin Dalle (CD&V) bekend.

De subsidie is het resultaat van een projectoproep van afgelopen zomer, met de bedoeling om bestaande initiatieven en organisaties die werken rond welzijn en armoedebestrijding beter op elkaar af te stemmen.

151 organisaties dienden een dossier in. Daarvan werden er 45 uitgekozen om van start te gaan. Ook het project van scholengemeenschap vzw PoelbergOmmeland, die basisscholen Het Spoor, De Heilige Familie, ‘t Nieuwland, De Wijzer en De Vlinder onder de vleugels heeft in Tielt, werd geselecteerd.

Kansarme kinderen

De 45 geselecteerde projecten hebben een werkingsperiode van 2 tot 3 jaar. Nadien is het de bedoeling dat de goede praktijken van het project in de werking van de organisatie geïntegreerd worden.

Samen met Vrij CLB Trikant, het lokaal bestuur en het Huis van het Kind van Tielt wil de scholengemeenschap een stabiel samenwerkingsverband tussen school en welzijnsactoren opzetten. “We richten ons op de kansarme kinderen die school lopen in het Tieltse kleuter- en basisonderwijs.”

Maximale kansen

“Het gemeenschappelijke doel is ervoor te zorgen dat alle kinderen maximale kansen krijgen om op te groeien en ook aanspraak kunnen maken op hun sociale rechten. We zorgen onder meer voor toeleiding naar vrijetijdsactiviteiten en volgen het recht op tegemoetkomingen op, terwijl we ook het schoolteam willen steunen inzake kennis en mogelijkheden binnen het welzijnslandschap, zodat zij deze info kunnen doorgeven aan de ouders. Daarnaast willen we de participatie van ouders in het schoolgebeuren bevorderen.”

The post Tieltse scholengemeenschap kan rekenen op 150.000 euro subsidies voor nieuw samenwerkingsverband tegen kinderarmoede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Tuimelaar gespot in Noordzee: dierenarts Ellie roept op om dieren te fotograferen maar krijgt tegenkanting van wetenschapper

Voor de kust van Nieuwpoort heeft een visser een tuimelaar gespot en die beelden gedeeld op sociale media. Dierenarts Ellie De Grauwe (43) roept nu iedereen op om beelden te maken van de dolfijnen in onze Noordzee en wil dat het kweken van de dieren in gevangenschap stopt. Wetenschapper Jan Haelters, van het Instituut voor Natuurwetenschappen Oostende, steunt de oproep

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Boeing pleit schuldig aan fraude in dossier rond dodelijke crashes met 737 MAX-toestellen

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing pleit schuldig aan fraude in het dossier van 2 dodelijke vliegtuigcrashes met Boeing 737 MAX-toestellen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Met de deal vermijdt Boeing een publiekelijk strafproces.

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »