TERUGLEZEN ISRAËL. Witte Huis: Israël en Hamas niet dicht bij nieuwe deal – “Alleen al in laatste 24 uur 350 doden en 1.900 gewonden in Gazastrook”

Het Israëlische leger zegt de stad Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook volledig te hebben omsingeld. Volgens Herzi Halevi, stafchef van de Israëlische strijdkrachten, braken Israëlische soldaten door de verdediging van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas. In die stad zouden Israëlische soldaten ook de woning van de Hamas-leider in de Gazastrook, Jihia al-Sinwar, omsingeld hebben, zo zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Die leider kon weliswaar vluchten. “Het is slechts een kwestie van tijd voor we hem vinden”, aldus Netanyahu. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »