Pensioennamiddag in de Barkentijn met Melissa Depraetere en Johan Vande Lanotte

Veel 55-plussers in West-Vlaanderen hebben vragen over wat er zal gebeuren eens ze op pensioen zijn, daarom organiseren Vooruit, Solidaris en ABVV de informatieve pensioennamiddagen ‘(Binnenkort) op pensioen, wat te doen?’.

Op deze manier willen ze 55-plussers een beter zicht geven op de verschillende aspecten van zorg, pensioen en eindeloopbaan. “In het voorjaar werden reeds twee namiddagen georganiseerd in Jabbeke en Harelbeke. Dankzij de grote vraag naar informatie en hoog aantal inschrijvingen werd beslist om nog één extra te organiseren, in De Barkentijn in Nieuwpoort”, zegt kersvers Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere.

Kokende voorzitter

Elke organisatie verzorgt doorheen de namiddag enkele workshops waar verschillende sprekers en experts aan het woord komen: ABVV voorziet een workshop over het pensioen en de eindeloopbaan. Solidaris gaat in op de voorwaarden om op pensioen te kunnen en toont hoe je je pensioen kan opvolgen via mypension.be. Vooruit licht met Melissa Depraetere al kokend het federale beleid toe voor 55-plussers. Johan Vande Lanotte geeft meer uitleg over zorgvolmachten. S-plus geeft hun kijk op de ‘bijna op pensioen’-vraag.

De organisatoren zorgen met deze workshops ervoor dat 55+ of hun (klein)kinderen beter de weg vinden naar de juiste informatie voor hun situatie. Het evenement is gratis en open voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. (PG)

9 december van 13.30 tot 16.30 uur in De Barkentijn Nieuwpoort. Info en inschrijven: https://www.vooruit.org/binnenkortoppensioenwattedoennieuwpoort

The post Pensioennamiddag in de Barkentijn met Melissa Depraetere en Johan Vande Lanotte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »