Pedro Nolf vertrekt bij BS Geluveld (2B), opvolger is Nordine Vanroosbeke

Pedro Nolf stapte dinsdagavond op bij BS Geluveld. “Een verschil in toekomstvisie is de belangrijkste reden, het sportieve heeft er eigenlijk niets mee te maken”, zegt de 52-jarige trainer. De club maakte snel werk van een opvolger. Nordine Vanroosbeke uit Zwevegem komt zich donderdagavond voorstellen aan de spelersgroep.

BS Geluveld telt 10 op 36. Het schoot verschroeiend uit de startblokken met 7 op 9. Sinds dit seizoen stond Pedro Nolf aan het roer van BSG, maar daar komt dus een vervroegd einde aan. “We met de drie trainers – Jean-Pierre Wickaert, Steven Claus en mezelf – de beslissing om per direct te stoppen. Eerder gaven we al aan om niet te verlengen voor volgend seizoen. Er zijn te grote verschillen in toekomstvisie tussen club en staf. De sportieve situatie dit seizoen heeft daar eigenlijk niks mee te maken. Het is overigens met pijn in het hart ten opzichte van de spelers.”

Weinig fundamenten

Pedro zoomt nog even dieper in op dat verschil. “Het besef was er dat we zouden moeten strijden tot de laatste speeldag om de club in tweede provinciale te houden. Dat besef was er al van bij aanvang en daar is ook niks mis mee. De goede start deed misschien sommigen wel dromen, maar ik zit lang genoeg in het vak om dat soort dingen te relativeren. Over de spelersgroep niks dan goeds. Het was heel aangenaam werken, getuige hiervan het feit dat er altijd meer dan 20 man op training was.”

Werkklimaat

“Wat wel een probleem was, was het werkklimaat waarin we ons ding moesten doen. Elke week was er wel iets dat tot frustraties leidde. Bijgevolg was mijn T2 al eens gestopt en op mijn vraag teruggekeerd en had ook onze afgevaardigde er al de brui aan gegeven. Wanneer negativisme en conflictmodel regeren, dan kan je niet meer van een gezond werkklimaat spreken. Dit is alleszins niet de sfeer waarbinnen ik, naast mijn drukke job, mijn hobby kan en wil uitoefenen”, aldus Pedro, die voor de tweede keer aan de slag was bij BS Geluveld en al telefoontjes kreeg van andere clubs. “Ik werd woensdag een drietal keer gebeld, maar dit was mijn laatste kunstje.”

Onverwacht

Bij het bestuur reageren ze bij monde van secretaris Ronny Durnez. “Voor ons kwam het vertrek eerder onverwacht. We kunnen echter niet ontkennen dat de resultaten de voorbije weken minder waren. Een overwinning op het veld van Komen-Waasten en verder acht nederlagen in negen matchen.”

Drie matchen voor Nieuwjaar

Intussen is er al een opvolger voor Nolf. “We konden snel schakelen en stelden Zwevemgenaar Nordine Vanroosbeke aan. Hij komt donderdagavond langs op training om zich voor te stellen aan de spelers. Zaterdag volgt een zware verplaatsing naar Avelgem, daarna spelen we nog twee keer thuis voor Nieuwjaar, tegen Marke en Bissegem. Hopelijk sprokkelen we nog wat punten voor de feestdagen”, aldus Ronny Durnez.

The post Pedro Nolf vertrekt bij BS Geluveld (2B), opvolger is Nordine Vanroosbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn er enkele

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) over hoe haar ouders Jean-Marie en Carmen leven sinds de home-invasion: “Mama slaapt al meer dan een jaar op de zetel”

“Niet alleen ons mama leeft al meer dan een jaar in angst, onze papa ook.” Dat zei Kelly Pfaff na afloop van het proces tegen de verdachten die haar moeder Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen tijdens een home-invasion in haar villa in Brasschaat. Dat die aanslag ook een grote impact heeft op haar vader Jean-Marie (70), bleek

Lees meer »

Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een gezondheidspunt

Stad Roeselare verkoopt de Prairie, een deel van de projectsite in de noordelijke stationsomgeving, aan een consortium dat er de komende jaren een unieke zorgsite zal realiseren met een nieuw woonzorgcentrum, maar ook assistentiewoningen en tal van aanpalende diensten. Tal van partners slaan hiervoor de handen in elkaar.
The post Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven erg in deze plek”

Mieke Therry en Wesley Vandewynckele zijn de nieuwe eigenaars van Levet Scone. Zij baten sinds 1 september de feestzaal aan de Iepersestraat in Moorslede uit. “Het zou erg jammer zijn mocht er geen leven meer zijn op deze erg bekende plek bij vele Moorsledenaars.”
The post Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven

Lees meer »