Nieuwe folder leidt bezoekers naar de parkings in Roeselare

Met een overzichtelijke flyer die winkeliers kunnen afgeven aan hun klanten wil de stad Roeselare shoppers optimaal informeren over de parkeer- en andere mogelijkheden in de stad tijdens de eindejaarsperiode.

“Tijdens de vier eindejaarsweekends zetten we met verschillende acties nog eens extra in de verf dat de we goedkoopste centrumstad qua parkeren zijn”, aldus schepen van mobiliteit Stefaan Van Coillie (CD&V).

Met de kerstweekends voor de deur benadrukt het stadsbestuur dat het stadscentrum de komende periode goed en goedkoop bereikbaar is. Tijdens de drie komende weekends kan men gratis met de Lijnbus naar het centrum van de stad. Daarvoor dien je ‘Roeselare’ te sms’en naar 4484. Op zaterdagen en zondagen rijdt er ook een gratis elektrische shuttlebus vanaf de parking van de Expo Hallen richting Roeselare centrum. De shuttlebus wordt vier weekend ingeschakeld. “Wie toch met de eigen wagen naar het centrum afzakt kan erg voordelig parkeren op één van de centrumparkings”, aldus schepen Van Coillie. De komende vier weken betaalt men op zaterdag en op zondag slechts 1 euro voor 4 uur, en 2 euro voor 8 uur. Op zondagen 10, 17 en 24 december is het Roeselaarse centrum telkens autovrij van 13 tot 20 uur.

The post Nieuwe folder leidt bezoekers naar de parkings in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Provincie stelt Reconversie Militaire Basis Koksijde voorlopig vast

Op 26/09/2024 heeft de provincieraad het ontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan Strategisch projectgebied reconversie militaire basis in Koksijde voorlopig vastgesteld. Dit ontwerp tekent de mogelijke toekomstige ontwikkeling van de basis uit en is er gekomen na een intense samenwerking tussen de provincie en de gemeente Koksijde en in nauw overleg met Defensie, de stad Veurne en verschillende stakeholders.
The post Provincie

Lees meer »

Dertig jaar na de officiële opening heeft sportcentrum De Pionier nu ook tien indoor petanquepleinen

Op 30 september 1994 vond de officiële opening van sportcentrum De Pionier in de Gosserieslaan in Wervik plaats. Uitgerekend dertig jaar later werden de nieuwe indoor petanquevelden officieel ingespeeld. “Zoveel jaren later blijft De Pionier, ook dankzij verschillende renovaties en goed onderhoud, nog altijd een prachtige sportaccommodatie”, benadrukt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit).
The post Dertig jaar na

Lees meer »

Israëlische legerchef vraagt soldaten zich klaar te houden voor mogelijke invasie Libanon – Belgen krijgen raad zo snel mogelijk te vertrekken

Het Israëlische leger heeft zijn troepen opgedragen om zich voor te bereiden op een “mogelijke inval” in Libanon. Israël intensiveerde de strijd tegen de Libanese militante beweging Hezbollah afgelopen week met grootschalige luchtaanvallen, maar zinspeelt nu ook op een grondoperatie in het buurland. In Libanon zijn sinds maandag al meer dan 550 doden gevallen door aanhoudende Israëlische luchtaanvallen. Volg alle

Lees meer »

Twee dagen feest bij KLJ Beseveld

Het laatste weekend van september staat bij KLJ Beseveld traditiegetrouw in het teken van feesten. Dit jaar vinden de festiviteiten plaats in de loods Taillieu langs de Hoenstraat in Beselare.
The post Twee dagen feest bij KLJ Beseveld appeared first on KW.be.

Lees meer »