Nathan Lauwers (11) schrijft en illustreert eerste boek:“Heb er twee jaar aan gewerkt”

De elfjarige Nathan Lauwers uit Moen heeft zijn eerste boek klaar. ‘Monstereiland’ is een avonturenboek geworden voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Naast de tekst zorgde Nathan ook voor de kleurige illustraties. Een eerste succes is er al, want het boek zal opgenomen worden in de collectie van de bibliotheek.

De elfjarige Nathan woont samen met zijn vader Nis Lauwers en moeder Vanessa Vanloo in Moen en zit in het zesde leerjaar van de Groene Kouter in Zwevegem.

Boeken schrijven is niet nieuw voor Nathan. “Vroeger maakte ik ook al boeken, maar dan enkel met tekeningen omdat ik nog niet of onvoldoende kon schrijven. Per pagina maakte ik een tekening met tekstballonnetjes die dan door mijn moeder werden ingevuld. De bladzijden werden vervolgens aan elkaar geniet en het boekje was klaar.”

Nathan houdt ook van tekenen. “Ik ben ook naar de Zwevegemse Kunstacademie geweest om er beter in te worden, maar tekenen kwam er naar mijn gevoel een beetje te weinig aan bod. Naast tekenen moesten we er ook schilderen en zo, wat natuurlijk wel normaal is.”

In de verhaaltjes van Nathan waren dino’s nooit veraf. “Dat is dan weer een andere passie van mij, samen met FC De Kampioenen. Die interesses waren wel goede inspiratiebronnen, maar ik kon nooit een einde verzinnen aan de verhaaltjes. Een verhaallijn volgen zat er ook al niet in.”

cursus Dactylo

Nu heeft hij zijn eerste echte boek klaar. “In het vierde leerjaar volgde ik een cursus dactylo. In de vakantie kon ik vervolgens een schrijfcursus volgen bij jeugdboekenauteur Bieke Vanlaeken, die trouwens onlangs haar nieuwste boek voorstelde. In die cursus legde Bieke uit hoe je inspiratie kan vinden en hoe je aan een boek moet beginnen. Ze vertelde verder hoe je mensen kan boeien en ervoor kan zorgen dat ze al na de eerste zinnen zin hebben om te willen verder lezen.”

“Schrijven als job zal ik nooit doen, ik wil toch liever iets doen wat goed verdient”

Daardoor besliste Nathan om nu eens een echt boek te schrijven. “Met de tips van Bieke ging ik aan de slag en door het boek te typen, oogde het resultaat ook veel professioneler”, vertelt Nathan enthousiast. Het schrijven en illustreren van het 43 bladzijden tellende boekje nam wel wat tijd in beslag. “Ik heb er zowat twee jaar aan gewerkt. Ik wilde het klaar hebben tegen het eind van vorig schooljaar, maar door te veel schoolwerk kon ik het pas afwerken tijdens de vakantie.”

Monstereiland

Het boek kreeg de naam Monstereiland en gaat over Miguel, een jongen die gelooft dat monsters echt bestaan. Een groep vrienden gaat daarin mee en ze trekken op ontdekkingstocht, om uiteindelijk op het Monstereiland te belanden. Hoe die avontuurlijke trip verloopt en vooral hoe hij afloopt, staat te lezen in het boek.

Volgens Nathan is het verhaal geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. “Het is geschreven in eenvoudige zinnen zonder moeilijke woorden. Wie een beetje kan lezen, zal er zeker geen probleem mee hebben”, maakt Nathan als een volleerd schrijver reclame. “Het is een boek dat ik zelf meteen zou lezen, al moet ik toegeven dat ik geen grote lezer ben. Ik lees eerder omdat het moet, maar avonturenverhalen zoals Monstereiland zijn wel mijn ding.”

tweede boek

Het boek is nu klaar en gedrukt. “De eerste reacties waren lovend en er zijn in korte tijd toch al een veertigtal exemplaren verkocht. Ook de Zwevegemse bibliotheek heeft er een paar gekocht, zodat het binnenkort daar in de rekken zal staan. Meer nog, er komt ook een infostandje over mijn boek. Leuk, toch?”

Voor de fans heeft Nathan goed nieuws, want een tweede boek zal wellicht niet lang op zich laten wachten. “Ik heb al verschillende ideeën voor een tweede boek. Aan fantasie geen gebrek, maar schrijven voor mijn beroep zal ik nooit doen. Misschien wordt het wel een hobby. Voor mijn beroep zou ik toch liever iets doen wat goed verdient”, besluit de jonge schrijver lachend.

Een exemplaar van ‘Monstereiland’ van Nathan Lauwers kost 10 euro en kan besteld worden via [email protected].

The post Nathan Lauwers (11) schrijft en illustreert eerste boek:“Heb er twee jaar aan gewerkt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53) komen weg zonder straf na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan gesjoemel bij de uitbating van hun drie bordelen. Maar omdat het onderzoek te lang aansleepte, kregen ze geen straf meer opgelegd. Er werd wel een aanzienlijk bedrag verbeurdverklaard.
The post “Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53)

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »

LIVEBLOG ZWITSERLAND-DUITSLAND. Buigen Duitsers scheve situatie om in tweede helft? Zwitsers virtueel groepswinnaar

In hun laatste groepswedstrijd neemt gastland Duitsland het op tegen Zwitserland. Beide ploegen maken nog kans op de groepswinst. Wie sluit de groepsfase als eerste af? Virtueel zijn dat de Zwitsers, die op een 1-0-voorsprong staan. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. De andere match, tussen Schotland en Hongarije, kan u hier volgen!

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort”

Op vrijdag 28 juni werd in de Albert I Laan de Plop-Up Shop feestelijk geopend, een unieke mijlpaal voor Nieuwpoort en de allereerste Plop-Up winkel aan de Belgische kust. Het evenement vond plaats om 16 uur en werd bijgewoond door Carl Lenaerts, CEO van Plopsa, en Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. De opening werd extra speciaal door de aanwezigheid

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »