“Ik kies voor een ambitieus project”: ook Jan Herreman ruilt Winkel Sport voor SK Roeselare

Niet enkel mecenas Geert Cool en sportief manager Patrick Rotsaert (en straks wel nog wat spelers) maken de overstap van Winkel Sport naar SK Roeselare, ook veiligheidsverantwoordelijke Jan Herreman zet die stap na het seizoen.

Geert Cool stopt als hoofdsponsor bij Winkel Sport en dat betekent dat het team op het niveau van eerste nationale straks stopt te bestaan. Winkel Sport gaat nog verder met de B-ploeg, die straks de A-ploeg wordt. Geert Cool (Defrancq NV) verlaat het voetbal niet en gaat wel nog een significante, financiële inbreng doen bij SK Roeselare. Eerdere raakte al bekend dat Patrick Rotsaert, nu nog aan de slag bij Winkel Sport als sportief manager, ook naar Roeselare trekt. Naar verwachting zullen aan de winterstop enkele en na het seizoen meerdere spelers vanuit Terschueren richting Schiervelde trekken. Maar ook qua omkadering gebeurde er dus nog een transfer. Jan Herreman (58) heeft daar al heel wat watertjes door zwommen en versterkt nu het bestuursteam van SK Roeselare. “Ik zal me er bezig houden met het commerciële en het veiligheidsaspect”, zegt de 58-jarige Heulenaar, die als jeugdspeler zelf nog bij SK Roeselare speelde.

Jan Herreman was eerder TVJO bij FC Gullegem, ook een tijdje voorzitter van OMS Ingelmunster en later voorzitter van het Dagelijkse Bestuur van Mandel United. In 2019 bij de promotie naar eerste nationale trok hij als veiligheidsverantwoordelijke naar Winkel Sport dat toen de stap had gezet naar de eerste amateurklasse (nu eerste nationale). “Ik had eerder bij Winkel al mijn beslissing bekend gemaakt om daar te stoppen, een dag later hing SK Roeselare aan de telefoon. Er waren nog mogelijkheden, maar in Roeselare vind ik een ambitieus project terug.” Jan is ook nog veiligheidsverantwoordelijke bij KMSK Deinze (1B). “Maar ik zal de functies bij beide clubs combineren.”

The post “Ik kies voor een ambitieus project”: ook Jan Herreman ruilt Winkel Sport voor SK Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

65ste editie Tieltse Europafeesten: “Ondanks weersomstandigheden is het goed geweest”

Marktoptredens, tentoonstellingen, braderie, kermis, straattheater: het bruiste afgelopen weekend van leven in Tielt tijdens de 65ste editie van de Tieltse Europafeesten. De marktoptredens van onder andere Mama’s Jasje, Natalia en Gustaph brachten opnieuw heel wat mensen samen in het stadscentrum, terwijl ook de gloednieuwe spiegeltent op het Hulstplein in de smaak viel.
The post 65ste editie Tieltse Europafeesten: “Ondanks

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »