“Ik ben eigenlijk niet verrast”: doelman Kenny Deré (20) over de goede resultaten van Mandel United

Mandel United zit in de goede flow. Met 15 op 18 is het ook aardig opgeschoven in het klassement. En die mooie reeks valt ook net samen met de intrede van Kenny Deré (20) als eerste doelman. Maar de bescheiden jongeman gaat er niet door zweven. Al is hij zelf wel niet verrast door de resultaten die het team neerzet.

“Je hoopt het niveau aan te kunnen, maar dat weet je pas als je echt eens je kans krijgt”

Kenny Deré begon met voetballen in het dorp waar hij nog altijd woont, bij KSV Moorsele. Maar na de U9 werd hij weggekaapt door KSV Roeselare waar hij twee jaar zou spelen, daarna ging het naar KV Kortrijk waar hij bleef tot de beloften. Ondertussen is hij aan zijn vierde seizoen bij Mandel United toe. “Vorig jaar maakte ik al deel uit van de A-kern”, geeft hij mee. Hij was toen steevast de tweede keeper na Merveille Goblet en kreeg zijn speelminuten bij de beloften en Mandel B. Maar toen Mandel United in het tussenseizoen in moeilijk vaarwater verkeerde, besloot de jonge keeper om te blijven. “Uiteraard denk je daar eens over na, maar ik heb me hier altijd goed gevoeld bij de club.”

Homogene groep

Er kwamen heel wat nieuwe spelers naar de club, met Jorgen Rogiers ook een andere doelman die bij het begin van het seizoen het vertrouwen kreeg tussen de doelpalen. Maar het 4-1 verlies op VK Ninove was het de beurt aan Kenny. “De trainer gaf me toen hetzelfde vertrouwen als Jorgen, benadrukte dat ik niet bij het geringste foutje uit de ploeg zou gaan. En dat geeft toch wel een goed gevoel. Het gaat nu ook goed, ik ben tevreden over mijn eigen prestaties. Je denkt en hoopt ook dat je het niveau aan kunt, maar je weet dat pas natuurlijk als je effectief tussen de palen mag postvatten.”

Het is natuurlijk een collectieve verdienste, maar de jongste zes wedstrijden werd enkel van KSV Oostkamp verloren, de overige vijf matchen leverden drie punten op. Mandel United totaliseert zo 23 punten en staat al netjes zevende. Voor de buitenwereld een verrassing, maar zo ziet Kenny het niet. “Al in de voorbereiding had ik gemerkt dat er toch wel wat kwaliteit schuil ging in deze groep. Met heel wat jonge jongens en enkele anciens, maar we vormen een homogene groep. In het begin van het seizoen zat het overigens minder mee en werden onze foutjes ook meteen afgestraft. Anders hadden we misschien nog iets hoger in het klassement kunnen postvatten. Maar we zijn natuurlijk tevreden met hoe het loopt.”

twee geblesseerden

Kenny studeert chemie in Gent en pendelt op en neer. “We trainen drie keer per week, onze keepertrainingen vinden plaats vlak voor de gewone training. Ik zit nu in mijn derde bachelorjaar, maar voor het eerst voel ik ook dat het zwaar wordt. Maar je hoort me niet klagen”, aldus de jongeman die ook graag gaat fietsen.

Komend weekend neemt Mandel United het thuis op tegen KSC Dikkelvenne dat net onder hen geklasseerd staat. “Het is ook een ploeg die zijn puntjes pakt, makkelijk wordt het alvast niet. Maar we zullen er klaar voor zijn.”

Mandel United moet het nog doen zonder de geblesseerden Jaron Dumortier en Figo Suffys, maar voor de rest heeft coach Angelo Paravizzini een volledige kern ter beschikking.

Zaterdag 9 december om 20 uur: Mandel United – KSC Dikkelvenne

The post “Ik ben eigenlijk niet verrast”: doelman Kenny Deré (20) over de goede resultaten van Mandel United is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »