Guga Baúl stoomt door naar finale van ‘De Slimste Mens’ (met tweede kans voor Manu Van Acker)

De tien finalisten van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zijn bekend. Guga Baúl mag na een sterke reeks rechtstreeks door naar de finale.

Acteur, komiek, imitator, theatermaker en straks ook Slimste Mens? Het kan zomaar voor Guga Baúl. Vanaf maandag 11 december starten de finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld, en de Oostendenaar mag meteen door naar de finale op donderdag 21 december.

Nieuwkomer Ahlaam Teghadouini is er niet bij, zij verloor van Guga. Jacotte Brokken treedt dinsdag aan. Dat betekent dus goed nieuws voor die andere Oostendenaar: Manu Van Acker. Met zijn drie deelnames en één overwinning krijgt hij een nieuwe kans en mag hij opnieuw aantreden. Ongetwijfeld kan hij zijn geluk niet op, want hij was bijzonder ontgoocheld toen hij er uit lag. Hij mag samen met Elisabeth Lucie Baeten en Maureen Vanherberghen de twee finale weken aftrappen komende maandag.

Manu Van Acker was bij zijn exit erg ontgoocheld. © Play4

Manu speelde overigens Soundos El Ahmadi naar huis, die eveneens mag terugkeren in de finaleweken, als jurylid. Na haar passage in De Slimste Mens was de Nederlandse comédienne zo populair dat ze meteen een Belgische tournee aankondigde. Volgend voorjaar houdt ze onder meer halt in Roeselare en Oostende.

De Slimste Mens ter Wereld: de finaleweken, vanaf maandag 11 december om 21.15 uur op Play4 en GoPlay.

The post Guga Baúl stoomt door naar finale van ‘De Slimste Mens’ (met tweede kans voor Manu Van Acker) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »