Dagverzorgingshuis NOAH Anzegem pakt uit met ‘Winteravond’

Familiehulp baat over heel Vlaanderen veertig dagverzorgingshuizen uit onder de naam NOAH. Dat staat voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid. Eén hiervan bevindt zich in de Berkenlaan in Anzegem en blaast in januari vier kaarsjes uit. Maar eerst is er nog hun Winteravond op zaterdag 16 december.

Mensen met een zorgbehoefte op een laagdrempelige manier de kans geven om sociale contacten te hebben en deel te nemen aan activiteiten, dat is waar NOAH kort voor staat. NOAH in Anzegem viert in januari 2024 reeds haar vierde verjaardag. “In januari 2020 kon Familiehulp dit dagverzorgingshuis in Anzegem opstarten dankzij de goede samenwerking met wzc Ter Berk en de kloostergemeenschap Sint-Vincentius à Paulo”, vertelt Fien Sabbe.

“Dagelijks kunnen er een tiental mensen terecht voor activiteiten, een maaltijd en verzorging. Een belangrijke maatschappelijke functie van de NOAH’s is een dam te vormen tegen het toenemende probleem van eenzaamheid”, zegt verzorgende Dorine. “Mensen die naar het verzorgingshuis komen, kunnen een babbeltje slaan met andere bezoekers. Het brengt ook gemoedsrust bij de kinderen en mantelzorgers omdat ze weten dat hun dierbare goed en veilig is bij ons.”

Winteravond

In aanloop naar de eindejaarsfeesten organiseert NOAH Anzegem op zaterdag 16 december een ‘Winteravond’. Er is kinderanimatie, een tombola en een geschenkkraam met hebbedingetjes die tijdens de activiteiten in de NOAH gemaakt werden.

“Ook de familie en dierbaren van onze bezoekers willen we kennis laten maken met onze organisatie. En we hopen ook op wat extra middelen in functie van het organiseren van een onvergetelijke daguitstap met onze bezoekers.”

Het verloop van het winteravondgebeuren op 16 december ziet er als volgt uit: om 15.30 uur houdt Noah Anzegem opendeur in de Berkenlaan 1 in Anzegem. Om 16.30 uur start dan de Winteravond op de speelplaats van het Sint-Vincentiusinstituut met tal van activiteiten. Het einde is voorzien om 22 uur.

The post Dagverzorgingshuis NOAH Anzegem pakt uit met ‘Winteravond’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

De grote Rock Werchter-parkeergids: “Op deze plek kan je je wagen zelfs nog gratis kwijt”

Nu de parkeerterreinen in en om Werchter er verzopen bijliggen, rijst de vraag waar je in hemelsnaam kan parkeren als je volgende week naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat. “Parkeer je wagen aan het station van Aarschot, op 10 kilometer afstand”, adviseert organisator Live Nation. Maar wat zijn de andere opties? Is een gekocht parkeerticket een garantie op een

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Hélène d’Udekem d’Acoz maakt opvallende carrièreswitch: “Ik zou nooit kunnen doen wat m’n zus Mathilde doet”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »