“Absoluut geen draagvlak voor knip aan Bek”: ruim 2.000 Tieltenaars tekenen petitie

Maar liefst tweeduizend Tieltenaars hebben hun handtekening gezet onder de petitie tegen de omstreden betonblokken die tussen de Felix d’Hoopstraat en de Europalaan liggen. Donderdag werd de stapel handtekeningen net voor de start van de gemeenteraad afgegeven aan burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) en mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V).

“In totaal hebben we op papier en online 2.075 handtekeningen verzameld”, aldus Simon Bekaert. “Daar zitten enkele dubbels bij, al zitten we zeker aan zowat 2.000 unieke handtekeningen. Een duidelijk signaal dat hier absoluut geen draagvlak voor is. Bovendien hadden we er gerust nog wat meer kunnen verzamelen. Huizen waar niemand thuis was, hebben we niet opnieuw bezocht. En in de Driesstraat en in de wijken Monteval en Witte Kave zijn we niet van deur tot deur gegaan, al zal de knip ook daar vermoedelijk op weinig begrip kunnen rekenen.”

Zelfs inwoners zonder wagen tekenden

Sinds het nieuwe mobiliteitsplan halfweg september ingevoerd werd stootte de knip aan Den Bek op felle kritiek in Tielt. Oppositiepartijen N-VA, Open VLD en Vooruit riepen de bestuursmeerderheid al meermaals op om de betonblokken weer te verwijderen. Simon Bekaert (Vooruit) en Mia Callewaert (N-VA/Open VLD) zitten allebei in de gemeenteraad, al kwam de petitie er voor alle duidelijkheid los van politieke partijen. Zo gingen ook buurtbewoners Johan Desoppere en Karin Verhamme van deur tot deur. Volgens Bekaert ondertekende zowat 19 op de 20 gezinnen de petitie. “Zelfs enkele gezinnen zonder een wagen, die alles met de fiets of met de bakfiets doen, ondertekenden mee. Omdat ze ouders hebben die plots in de problemen zitten, of omdat ze ook met eigen ogen zien dat het verkeer in de centrumstraten in de knoop draait. Niet alleen door de knip aan den Bek trouwens, ook door de knip aan het Rameplein.”

Evaluatie in februari

Schepen Vincent Byttebier (CD&V) en burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) namen de petitie achter gesloten deuren in ontvangst. Eerder liet schepen Byttebier weten geen emotionele of overhaaste beslissingen te willen nemen over de knip en een evaluatieperiode af te zullen wachten. Die evaluatie zal halfweg februari gebeuren, want dan moeten de betonblokken sowieso weg door werkzaamheden in de Sint-Jansstraat. Of ze nadien terugkeren valt af te wachten. (SVA)

The post “Absoluut geen draagvlak voor knip aan Bek”: ruim 2.000 Tieltenaars tekenen petitie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »