Vernieuwd onthaal Toerisme Diksmuide geopend

Negen jaar geleden verhuisde het kantoor voor Toerisme van de Grote Markt 28, waar nu de fietsbieb is, naar de Grote Markt 6 in Diksmuide.

“Intussen is het toeristisch landschap heel wat veranderd en nam het digitale steeds meer voorsprong. Dus waren we van oordeel dat een aanpassing noodzakelijk werd”, vertelt burgemeester Lies Laridon. “We wonnen advies in van onder andere Westtoer om van de ruimte die beschikbaar is een voor de toerist inspirerende ruimte te maken. Er werd een reorganisatie doorgevoerd. Zo kan men bij het binnenkomen al meteen op het scherm aan de muur een doorlopende loop met foto’s en film van Diksmuide zien. Verder maakten de vele toeristische folders die in een rek aan de muur hingen plaats voor een grote tafel met een interactief bord, waarop de omgeving aangeduid is met de toeristische bezienswaardigheden en waar de toerist zelf kan kiezen welke info hij wil krijgen, bijvoorbeeld over fietsroutes, restaurants, waar kan men varen en dergelijke meer en daarbij ook de plaats waarover hij die info wil, heel interessant. We hopen hiermee het verblijfstoerisme te verlengen. Ook de medewerkers kregen een nieuw plaatsje, waar ze vroeger helemaal achteraan zaten en dus ook moeilijker te vinden voor de toeristen, zijn ze nu naar het midden verhuisd, veel meer aanwezig, duidelijk zichtbaar en aanspreekbaar. De kostprijs voor de hele vernieuwing komt op 40.000 euro waarvan de helft betaald werd door de provincie.”

Daarna kwam gedeputeerde Sabien Lahaye-Batteu aan het woord. Zij prees Diksmuide als historische stad in de Westhoek die zelfs, al was die erg getroffen in WO I, op vandaag floreert met een vernieuwde markt, aan de oevers ven de IJzer. “De stad zet waterbeleving voorop in de toeristische werking. Diksmuide is ook de fietspoort tot de Westhoek en de frontstad bij uitstek in het Westhoeklandschap”, aldus gedeputeerde Sabien Lahaye-Batteu. “In het kader van het project Beleef Vlaanderen gaf de provincie een betoelaging van 20.000 euro. Diksmuide is hiermee het 6de inspiratiepunt op rij dat we mogen openen, eerder kwamen ook al Wervik, Kortemark en Ieper aan de beurt. Het totaal bedrag dat de provincie vrijmaakte voor deze 12 infokantoren komt op 605.418 euro. Ik ben overtuigd dat dit eigentijds informatiepunt, samen met het ware onthaal door de medewerkers, zal bijdragen tot het snel leiden van bezoekers naar concrete activiteiten en belevingen in de stad.” (ACK)

The post Vernieuwd onthaal Toerisme Diksmuide geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »