Tweede kerstbeurs van The Country Horses in Ichtegem: “We willen graag uitbreiden”

Zondag 10 december organiseert linedancevereniging The Country Horses uit Eernegem haar tweede kerstbeurs in Dorpshuis De Ster in Ichtegem. Op de beurs vind je allerlei standjes waar je geschenkjes kan kopen, gezellig kan keuvelen en genieten van lekkere pannenkoeken en koffie.

De linedancevereniging The Country Horses werd tien jaar geleden opgericht door Gabriel Maes, de intussen overleden vader van huidig voorzitter Jurgen Maes (39). Die laatste nam een vijftal jaar geleden de fakkel over, samen met zijn echtgenote Anita Dhooge (55).

De vereniging telt 15 leden, van wie er 10 actief dansen. De danswerking staat momenteel op een laag pitje, want men is op zoek naar een nieuwe dansleraar.

Kerstbeurs

The Country Horses organiseren regelmatig dansavonden met optredens, en zijn ook trouwe bezoekers van de activiteiten van andere countryverenigingen in de regio.

Na het succes van de eerste editie in 2022, die kon rekenen op ruim 150 bezoekers, zal dit jaar voor de tweede keer een kerstbeurs op poten gezet worden. De bedoeling is dat de standhouders hun waren kunnen aanprijzen en dat de bezoekers een ruime keuze aan geschenkjes en geschenkideeën voorgeschoteld krijgen. De mogelijkheid tot een aangename babbel bij een pannenkoek en koffie zal ongetwijfeld bijdragen aan een gemoedelijke sfeer. Er wordt geen stand- of toegangsgeld gevraagd, dus hopen Jurgen en Anita op een ruime opkomst, zowel van kopers als verkopers. Ze dromen ook al van een grotere beurs, eventueel in de Eernegemse sporthal.

Rommelmarkt

Op zondag 31 maart 2024 organiseren The Country Horses ook nog een rommelmarkt, die eveneens plaatsvindt in Dorpshuis De Ster in Ichtegem.

Heb je interesse in linedance of wil je graag deelnemen aan een van de activiteiten, dan kan je terecht bij Jurgen Maes en Anita Dhooge op het nummer 0494 59 21 23. Zij bezorgen je met veel plezier en enthousiasme de nodige informatie. (ED)

De kerstbeurs vindt plaats in Dorpshuis De Ster, Engelstraat 54, Ichtegem op zondag 10 december. Ze is toegankelijk van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis. Voor meer info: [email protected].

The post Tweede kerstbeurs van The Country Horses in Ichtegem: “We willen graag uitbreiden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »